Ελλάδα

Πλεύρης: Περιμένουμε εισήγηση για την τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό

''Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα.''

Parallaxi
πλεύρης-περιμένουμε-εισήγηση-για-την-808636
Parallaxi
εικόνα: facebook

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό, λέγοντας πως το υπουργείο αναμένει την εισήγηση της επιτροπής.

Για τη λειτουργία των σχολείων ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως το πρωτόκολλο που συζητήθηκε με την επιτροπή είναι συνδυαστικό, καθώς όπως είπε, υπάρχει πλέον ο εμβολιασμός και τα μέτρα. Όπως είπε το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για επιπλέον κλίνες στα νοσοκομεία για παιδιά που μπορεί να νοσήσουν και σχολίασε: «Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας επεξεργάζονται τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς αλλά υπάρχει και το plan b αν χρειαστεί».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών σημείωσε πως είναι λογικό να φοβούνται οι γονείς, ενώ υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση: «Είμαστε σε συνεννόηση με τις παιδιατρικές ενώσεις». Σημείωσε πως ο εμβολιασμός του παιδιού «δεν είναι μόνο μια πράξη αλτρουισμού, αν εμβολιαστεί προστατεύεται και το ίδιο».

Ο κ. Πλεύρης ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι όσοι έχουν κάνει τη μία δόση εμβολίου θα πρέπει να κάνουν rapid test με δικά τους έξοδα και απάντησε πως θα εξεταστεί, ώστε να μην χρειάζεται να το πληρώνουν οι ίδιοι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα