ΠΟΕΔΗΝ: Αυτές είναι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Όσα προβλήματα εντοπίζει η ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία της πόλης.

Parallaxi
ποεδην-αυτές-είναι-οι-ελλείψεις-στα-νο-276585
Parallaxi
Εικόνα: Πάρις Πετρίδης

Την έρευνά της σε σχέση με τα προβλήματα που εντοπίζονται στις Υγειονομικές Μονάδες της Μακεδονίας και κατ΄επέκταση της Θεσσαλονίκης δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ. Πρόκειται για μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε ενόψει ΔΕΘ και αναφέρει αναλυτικά τις ελλείψεις ανά νοσοκομείο.

Αναλυτικά όσα διαπίστωσε η ΠΟΕΔΗΝ στα νοσοκομεία της πόλης:

ΓΝΘ Ιπποκράτειο: Έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων που φτάνει 35%.Η τεχνική υπηρεσία αποδεκατίστηκε. Από τις 9 αίθουσες χειρουργείων λειτουργούν μόνο 5 λόγω έλλειψης κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού.

ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ: Έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού. Υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα παλαιό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ανεπαρκή κτιριακή συντήρηση. Απλήρωτες οι δεδουλευμένες νυχτερινές ώρες και αργίες των εργαζομένων από τον μήνα Απρίλη.

ΓΝ ΑΓ ΠΑΥΛΟΣ: Στο νοσοκομείο η έλλειψη φυλακών υποκαταστάθηκε από 5 νοσηλευτές για πλημμελή φύλαξη κατόπιν έκκλησης της υποδιοικήτριας. Απλήρωτες οι δεδουλευμένες νυχτερινές ώρες και αργίες των εργαζομένων από τον Απρίλη.

ΓΝΘ Παπαγεωργίου: Από τις 14 αίθουσες χειρουργείων λειτουργούν οι 12 λόγω ελλείψεως νοσηλευτικού προσωπικού που φτάνει το 25%,(350 κενά). 8 κρεβάτια ΜΕΘ κλειστά. Οφείλονται άδειες και πολλά ρεπό.

ΓΝΘ Παπανικολάου: Μεγάλη η έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων .Για τη λειτουργία των χειρουργείων καλούν προσωπικό από άδεια ή ρεπό. Η Τεχνική υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη.

ΓΝΘ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 40 % οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, 70% στην τεχνική υπηρεσία. Μειωμένη χρηματοδότηση ειδικότερα στην καθαριότητα που είναι ανεπαρκής. Άμεση ανάγκη για προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, και αντικατάστασης του πολύ παλιού αξονικού.

ΓΝΘ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Στο νοσοκομείο υπάρχει δωρεά 1,5 εκατομμύριο ευρώ ,για τις ανάγκες ασθενών –νοσοκομείου. Ωστόσο δεν αποδεσμεύονται χρήματα για επισκευές σε σοβαρά προβλήματα όπως οι διαρροές νερού μέσα στην παθολογική κλινική από την οροφή, καθώς και σε όλη την παλιά πτέρυγα. Αποδεκατισμένη τεχνική υπηρεσία, ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικούς υπαλλήλους. 1 μόνο φυσιοθεραπεύτρια από τους 5 που προβλέπονται. Από τα 8 δυσεύρετα κρεβάτια ΜΕΘ λειτουργούν 6 λόγω ότι οι αναπνευστήρες είναι πολύ παλιοί.

ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολύ χαμηλή χρηματοδότηση για την υλικοτεχνική συντήρηση. ΣΙΤΙΣΗ ασθενών: λόγω έλλειψης χρημάτων, 7 ημέρες μόνο λαχανικά χωρίς κρέας. Χωρίς κλιματισμό οι θάλαμοι ασθενών, χωρίς καύσιμα για θέρμανση το χειμώνα. Μεγάλη η έλλειψη στο νοσηλευτικό προσωπικό και στην κάλυψη των ωραρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα