Top

ΠΟΕΔΗΝ – Διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και πρόταση για επιστράτευση των εργαζομένων σε αναστολή.

Parallaxi
ποεδην-διασωληνωμένοι-σε-λίστα-αναμ-837188
Parallaxi
Εικόνα SOOC

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ καταγγέλλει πως δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και η ομοσπονδία προτείνει την επιστράτευση των εργαζομένων υγείας που βρίσκονται σε αναστολή.

Η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, θύμισε εποχές του περασμένου χειμώνα σε σχέση με τον κοροναϊό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και  προσθέτει ότι εισήχθησαν 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού και 20 ύποπτα περιστατικά. Το Ιπποκράτειο νοσηλεύει πάνω από 150 περιστατικά κοροναϊού, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και τρεις γυναίκες σε εγκυμοσύνη. Οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία προσωρινά σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Κεντρική Μακεδονία είναι γεμάτες, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο ΑΧΕΠΑ οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν και 3 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.  Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι επίσης γεμάτες και πέντε διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής. Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ οι 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες και οι ανάγκες πολλαπλάσιες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα