Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία

Τι λέει ο Πρύτανης ΑΠΘ για τα 12 παιδιά του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν και τα 26 που τραυματίστηκαν.

Parallaxi
ποια-είναι-η-κατάσταση-των-τραυματιών-979055
Parallaxi

Εικόνα εξωφύλλου: Μυρτώ Τούλα

Στην κατάσταση των τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα είπε, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν έχουν μείνει στο νοσοκομείο επτά ασθενείς, οι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο. Έξι νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους κι ένας στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι εννιά σε κοινούς θαλάμους και τέσσερις στην εντατική.

Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα περιστατικό με εγκαύματα στο Παπανικολάου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πατέρας μηχανοδηγού στον ΣΚΑΪ: Ο γιος μου ήταν οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Από λάθος λέγεται ότι ήταν επιβάτης

Ο Σπύρος δεν ήταν επιβάτης, ήταν ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ανέφερε ο πατέρας του 35χρονου Σπύρου Βούλγαρη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος ενημέρωθηκε χθες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του γιου του, είπε ότι από λάθος λέγεται πως ο Σπύρος Βούλγαρης ήταν απλός επιβάτης της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Όπως είπε ο κ. Βούλγαρης: «Ήμασταν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Λιανοκλάδι.

Ο Σπύρος έφυγε την περασμένη Παρασκευή από την Αθήνα με την εμπορική αμαξοστοιχία για Θεσσαλονίκη, ήταν το κανονικό του δρομολόγιο. Κατέβηκε από Θεσσαλονίκη στο Λιανοκλάδι ως επιβάτης της αμαξοστοιχίας το πρωί του Σαββάτου. Στις 11 το πρωί της Τρίτης έφυγε με το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και στις 9 το βράδυ είχε το κανονικό του δρομολόγιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ήταν ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη για Αθήνα στις 9 το βράδυ της Τρίτης» είπε ο κ. Βούλγαρης.

Εξήγησε ότι πράγματι υπήρχε οδηγός εμπορικού τρένου σαν επιβάτης στο επιβατικό, αλλά δεν ήταν ο γιος του.

Πηγή: skai.gr

Συγκλονίζει ο πατέρας αγνοούμενου: Πήγε να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του – Σε μια στιγμή χάθηκαν τα όνειρά του

Πάνω που άνοιγε τα φτερά του, του τα έκοψαν», είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη, επιβάτη της φονικής αμαξοστοιχίας, Παύλος Ασλανίδης.

Ο Δημήτρης Ασλανίδης είχε επιβιβαστεί στο μοιραίο τρένο για να πάει να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του.

«Ο Δημήτρης θέλει δικαίωση. Και ο φίλος του ο Σωτήρης και όλα τα παιδιά. Θα το πάμε μέχρι τέλους, να αποδοθούν οι ευθύνες όχι μόνο στον σταθμάρχη αλλά σε όλους όσοι εμπλέκονται», είπε ο Παύλος Ασλανίδης.

Ο κ. Ασλανίδης επισήμανε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταυτοποίηση DNA και πως τον ενημέρωσαν από την Αστυνομία ότι θα έχουν κάτι οριστικό την Κυριακή.

«Ποιοι από τους πολιτικούς θα πάνε φυλακή για όλες αυτές τις τραγικές, εγκληματικές, δολοφονικές ενέργειες. Δεν θέλουμε να γίνει πάλι μία υπόθεση σαν το Μάτι», είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Πηγή: skai.gr 

O 20χρονος Μιχάλης Κλάψης για όσα σοκαριστικά έζησε στο τρένο

Τις στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο και την προσπάθεια που έκανε μαζί με συνομηλίκους του για να απεγκλωβίσουν τους συνεπιβάτες του από το φλεγόμενο βαγόνι, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο 20χρονος Μιχάλης Κλάψης.

«Όταν ακούς τον κόσμο γύρω σου να φωνάζει βοήθεια, δεν μπορείς να κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια και να φύγεις από το βαγόνι. Όταν έγινε η σύγκρουση, η μητέρα τάιζε το μωράκι και έφυγε από τα χέρια της. Όταν σηκώθηκα και είδα ότι είμαι εντάξει, την άκουγα να φωνάζει “έχασα το μωρό, βοηθήστε με να το βρω”. Ψάξαμε και βρήκαμε το μωρό κάτω από τα καθίσματα. Το πήρε η μητέρα στην αγκαλιά της και τη βοηθήσαμε να βγει έξω από το τρένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλα τα παιδιά που ήταν μέσα στο τρένο, συνομίληκοί μου ή λίγο μεγαλύτεροι, βοηθήσαν τον υπόλοιπο κόσμο. Δίπλα μου καθόταν μία κοπέλα, η Ευγενία που καταφέραμε και την βγάλαμε», πρόσθεσε.

Ο Μιχάλης Κλάψης μίλησε επίσης για την 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα από τα Γιαννιτσά που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Μπροστά μου καθόταν ένα ζευγάρι που άκουγα το αγόρι της να φωνάζει “Ιφιγένεια, Ιφιγένεια με ακούς;” Το σώμα της κοπέλας ήταν το μισό μέσα από το παράθυρο και το άλλο μισό απ’ έξω και την είχαν πλακώσει λαμαρίνες. Ξεστράβωσα τις λαμαρίνες, την έπιασα από τη μέση και μαζί με το αγόρι της την βγάλαμε έξω. Την έπιασα και είχε σφυγμό», είπε ο 20χρονος.

«Όταν βγήκα από το τρένο, δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Άκουγα μόνο φωνές για βοήθεια και τον καπνό. Νόμιζα ότι μόνο το δικό μας βαγόνι είχε βγει από τις ράγες».

Ο Μιχάλης Κλάψης αναφέρθηκε και στο λάθος που έγινε με το εισιτήριό του, με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί στο μοιραίο τρένο. Όπως είπε, είχε ζητήσει να του κόψουν εισιτήριο για το τρένο της Τρίτης στις 17:20 και από λάθος του έκοψαν για Τετάρτη. Ο Μιχάλης χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει, επιβιβάστηκε στο προηγούμενο δρομολόγιο έως ότου μία κοπέλα πήγε να κάτσει σε θέση, την οποία είχε κάτσει ο ίδιος, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί και να κλείσει θέση με το επόμενο δρομολόγιο, στο 3ο βαγόνι της φονικής αμαξοστοιχίας.

Πηγή: skai.gr

Πρύτανης ΑΠΘ: Θρηνούμε και πενθούμε τους φοιτητές μας

Για τα 12 παιδιά του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν και τα 26 που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε στο Open ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του Πανεπιστημίου.

«Το ΑΠΘ και θρηνεί και πενθεί μετά από αυτό το τραγικό γεγονός. Για μας ο χρόνος σταμάτησε την ώρα της σύγκρουσης και το ζητούμενο δεν είναι η εκκίνηση των μαθημάτων. Την Πέμπτη δεν είχαμε μαθήματα, χτες Παρασκευή γίνονταν μαθήματα αλλά πρώτη φορά στα ακαδημαϊκά μου χρόνια έχω δει τόσο βαριά ατμόσφαιρα. Από τους φοιτητές, από τους συναδέλφους, από τους καθηγητές, από τους διοικητικούς, απ’ όλο το προσωπικό, όλη την οικογένεια», αναφέρει ο Ν. Παπαϊωάννου.

«Είναι συναισθήματα που και σαν πατέρας και σαν πρύτανης λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο, αυτό που συμβαίνει και νομίζω πως πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να βοηθούσε όσο και αν μπορούμε τις οικογένειες των παιδιών μας και όχι μόνο, όλων όσων έχασαν τη ζωή τους.

Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε γι’ αυτό το ποτέ ξανά. Να μην ξαναφτάσουμε σε ένα σημείο όπου ένα ανθρώπινο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια κατάσταση», είπε.

«Την Τετάρτη είχαν κατακλύσει τα παιδιά το ΑΧΕΠΑ στο κέντρο αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα. Αυτή είναι η υγιέστατη πλευρά της κοινωνίας μας, με τον αλτρουισμό που είχαν από την πρώτη μέρα έτρεξαν για τους συμφοιτητές τους. Αυτό είναι παρήγορο από την μια αλλά από την άλλη σκεφτείτε τα παιδιά που θα γίνουν καλά, όλους τους υπολοίπους που ήταν μέσα και έζησαν από αυτό το τραγικό γεγονός», πρόσθεσε.

Τέλος ο πρύτανης επισημαίνει πως: «Και ως ΑΠΘ και το κέντρο ψυχικής υγείας και η 3η ψυχιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ είναι σε ετοιμότητα και έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Έχουμε αναρτήσει πρόγραμμα για οποιονδήποτε πολίτη που συμμετείχε στο δυστύχημα, αν θέλει μια στήριξη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Πηγή: Οpen

Πηγές: EΡΤ, skai.gr, Open

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα