Διεθνή

Ποια ήταν τα θύματα της επίθεσης στην Βαρκελώνη

Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην Bαρκελώνη οι οποίοι νοσηλεύονται σε 15 νοσοκομεία όλης της επικράτειας.

Parallaxi
ποια-ήταν-τα-θύματα-της-επίθεσης-στην-β-221762
Parallaxi

Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην Bαρκελώνη οι οποίοι νοσηλεύονται σε 15 νοσοκομεία όλης της επικράτειας. Ανάμεσα στους τραυματίες και τους νεκρούς συγκαταλέγονται πολίτες από τουλάχιστον 24 διαφορετικές μεταξύ τους χώρες.

Την ώρα που γίνονται επείγουσες εκκλήσεις σε μεταφραστές της αγγλικής, της ιταλικής και της γαλλικής γλώσσας για να βοηθήσουν το προσωπικό στα νοσοκομεία, πιστεύεται πως το νεότερο θύμα των επιθέσεων είναι μέχρι στιγμής, ένα κορίτσι τριών ετών, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ το οποίο πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Ένα εξάχρονο κορίτσι άγνωστης εθνικότητας έχει επίσης μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία δεν έχει λάβει επιβεβαιωμένες αναφορές βρετανών πολιτών που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν, αλλά ένας 30χρονος Άγγλος επιζών της επίθεσης στο Μάντσεστερ, βρισκόταν στην περιοχή της Las Ramplas μαζί με τον σύντροφό του και δηλώνει πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως μέσα σε έξι μήνες έζησε δύο τρομοκρατικά χτυπήματα.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι 26 πολίτες της τραυματίστηκαν με τους 11 να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, η οποία επικαλέστηκε ως πηγή την αστυνομία, δήλωσε ότι τρεις Γερμανοί ήταν επίσης μεταξύ των θανάτων.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Didier Reynders, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι ένας από τους πολίτες του σκοτώθηκε στην επίθεση και επίσης δήλωσε ότι η βελγική πρεσβεία ήταν σε επαφή με τα νοσοκομεία της περιοχής σχετικά με την ανεύρεση άλλων πιθανών θυμάτων.

Η Χάγη δήλωσε ότι τρεις Ολλανδοί τραυματίστηκαν και ένας Έλληνας διπλωμάτης ανέφερε ότι τρεις ομοεθνείς του είχαν τραυματιστεί – μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. Η Κίνα επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας πολίτης του Χονγκ Κονγκ είχε μικρούς τραυματισμούς, ενώ οι ΗΠΑ δήλωσαν πως ένας Αμερικανός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Στην Αυστραλία, η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπισκόφ δήλωσαν ότι τέσσερις Αυστραλοί τραυματίστηκαν: δύο γυναίκες σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση και δύο άνδρες που επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια το πρωί. Ένας Αυστραλός εξακολουθεί να αγνοείται, είπε η υπουργός.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι βοηθά μια ιρλανδική τετραμελή οικογένεια η οποία έζησε την επίθεση.

Καθώς η Ισπανία συνέρχεται και προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό που συνέβη, οι αρχές δεν είναι σε θέση ακόμα να ανακοινώσουν τα ονόματα των τραυματιών και των νεκρών. Από την πλευρά τους οι πρεσβείες στην χώρα προσπαθούν να ερευνήσουν και να καταγράψουν τους ομοεθνείς τους.

Οι αρχές της Καταλονίας παρακαλούν όλοι όσοι είναι ασφαλείς να κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων και να ενημερώσουν τους αγαπημένους τους πως είναι καλά.

*ΠΗΓΗ: Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα