Σολτς: Ο κίνδυνος πολέμου στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά έχει αποτραπεί

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί τη Μόσχα με τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Parallaxi
σολτς-ο-κίνδυνος-πολέμου-στην-ευρώπη-κ-885646
Parallaxi

Οι ΗΠΑ είναι πολύ ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσον αφορά τη συνεχιζόμενη ουκρανική κρίση, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα της μαζί με τους συμμάχους της θα επιβάλλουν σημαντικές και άνευ προηγουμένου οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αν εισβάλει στην Ουκρανία.

Τα εθνικά σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν δια της βίας, είπε.

“Εχουμε προετοιμάσει οικονομικά μέτρα που θα είναι άμεσα, σφοδρά και κοινά. Θα στοχοποιήσουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας και τις βασικές της βιομηχανίες”, προειδοποίησε η Χάρις.

Οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν στις οικονομικές κυρώσεις, αλλά θα ενισχύσουν περαιτέρω τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη, είπε η Χάρις από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία συμμετέχει.

“Σήμερα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας είμαστε πιο κοντά. Σήμερα είναι ξεκάθαροι οι στόχοι μας. Και σήμερα είμαστε ακόμη πιο βέβαιοι για το όραμά μας. Δεν θα πρέπει να υποτιμάται η ισχύς μας. Γιατί βρίσκεται στην ενότητά μας. Όπως έχουμε δείξει πάντα χρειάζεται πολλή μεγαλύτερη δύναμη να χτίσεις κάτι από ό,τι χρειάζεται για να το γκρεμίσεις”.

Η Χάρις υποστήριξε ότι η Ρωσία ακολουθεί μια δοκιμασμένη συνταγή κατασκευάζοντας μια απειλή και στη συνέχεια διαψεύδοντας ότι συμβαίνει κάτι με τις ενέργειές της στην Ουκρανία. “Οι πράξεις τους δεν συμβαδίζουν με τα λόγια τους”, σχολίασε η Χάρις.

“Ετοιμη να εισβάλει” στην Ουκρανία είναι η Μόσχα, εκτιμά ο αμερικανός υπουργός Άμυνας-Το Βίλνιους ζητεί ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας των χωρών της Βαλτικής με επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν παρομοίωσε σήμερα τον ρωσιικό στρατό με ένα φίδι που ξεδιπλώνεται και ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ουκρανία έπειτα από τη μαζική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στο σύνορο με την γειτονική της χώρα, η οποία έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις Ανατολής -Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην Λιθουανία ο Όστιν συμφώνησε με την χθεσινή εκτίμηση του προέδρου Μπάιντεν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποφασίσει νέα εισβολή στην Ουκρανία.

“Ξεδιπλώνονται και ετοιμάζονται να χτυπήσουν”, είπε ο Οστιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ενόψει των συνομιλιών του με τους ανήσυχους ηγέτες των χωρών της Βαλτικής.

Ο Οστιν, ένας απόστρατος στρατηγός του στρατού ξηράς, προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και αναφέρθηκε στα είδη των στρατιωτικών δυνατοτήτων που έχει αναπτύξει η Μόσχα κοντά στην Ουκρανία.

“Εχοντας κάνει αυτό στο παρελθόν, μπορώ να σας πω ότι αυτά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζονται για μια επίθεση και η θέση την οποία πρέπει να έχεις για να επιτεθείς”, εξήγησε.

Η Μόσχα, η οποία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στο σύνορο με την Ουκρανία και ασκεί πιέσεις στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, διαψεύδει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον γείτονά της.

Ο λιθουανός ΥΠΕΞ Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις εξέφρασε ανησυχία ότι αν το Κρεμλίνο θέλει να καταλάβει την Ουκρανία στη συνέχεια η Μόσχα μπορεί να στοχοποιήσει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

“Η μάχη για την Ουκρανία είναι μια μάχη για την Ευρώπη. Αν δεν αναχαιτιστεί εδώ, θα προχωρήσει”, σημείωσε ο λιθουανός ΥΠΕΞ και έκανε έκκληση για στρατιωτική στρατηγική στην περιοχή ώστε από την προσπάθεια αποτροπής μιας ρωσικής επίθεσης να υπάρξει προετοιμασία για την αντιμετώπισή της.

Ο Οστιν δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων της στην Βαλτική, αλλά δεν σχολίασε τις εκκλήσεις των Λιθουανών για αποστολή επιπλέον στρατιωτών.

“Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Λετονίας–και θέλω και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο να γνωρίζει–ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό των συμμάχων τους”, είπε ο Οστιν σε συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους μετά τις συνομιλίες που είχε με λιθουανούς ηγέτες.

Ο λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα ανέφερε σε ανακοίνωσή του πριν από τη συνάντησή του με τον Οστιν: “Είναι υπερβολικά σημαντικό να ενισχυθεί η περιφερειακή ασφάλεια των χωρών της Βαλτικής με επιπλέον στρατιώτες από τις ΗΠΑ και να επιταχυνθεί η συνεργασία στον τομέα των στρατιωτικών προμηθειών”.

Από το 2019 οι ΗΠΑ αποστέλλουν εναλλασσόμενες ομάδες από περίπου 500 στρατιώτες και εξοπλισμό στην Λιθουανία και στην ανακοίνωσή του ο λιθουανός πρόεδρος ζήτησε από την Ουάσινγκτον την μετατροπή αυτής της δύναμης σε μόνιμη.

Νωρίτερα ο Ναουσέντα είπε ότι η Λιθουανία φοβάται πως η Ευρώπη βρίσκεται “στο κατώφλι του πολέμου”.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Ο Οστιν εξήρε την Λιθουανία γιατί αντιστάθηκε στις πιέσεις της Ρωσίας, της οποίας η στρατιωτική ανάπτυξη περιλαμβάνει την αποστολή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών στη Λευκορωσία–την γείτονα της Λιθουανίας–για κοινές ασκήσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή.

Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ινγκριντα Σιμονίτε είπε ότι η χώρα της θεωρεί ότι τα ρωσικά στρατεύματα στη Λευκορωσία θα παραμείνουν για μια παρατεταμένη περίοδο.

“Μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν θα δούμε τα ρωσικά στρατεύματα να αποσύρονται γρήγορα ή και καθόλου”, είπε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συναντήθηκε χθες με τον Πούτιν στον οποίο είπε ότι τα στρατεύματά του μπορούν να παραμείνουν για όσο χρειαστεί.

Σύμφωνα με την Σιμονίτε, αν τα ρωσικά στρατεύματα παραμείνουν αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στην μοναδική χερσαία σύνδεση που έχουν οι χώρες της Βαλτικής με την υπόλοιπη ΕΕ. “Αυτή θα ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην κατάσταση ασφαλείας μας. Θα χρειαστεί να προσαρμοστούμε αναλόγως ώστε να υπερασπιστούμε τον διάδρομο Suwalki (έναν ρωσικό θύλακα μεταξύ Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ ) και τις χώρες της Βαλτικής”, τόνισε η ίδια.

Το Κίεβο δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις, λέει ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, το Ντονμπάς, και θα αγωνιστεί για να εδραιωθεί η ειρήνη μέσω της διπλωματίας.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ λέει ότι η Μόσχα ζητάει εγγυήσεις ασφαλείας που το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι η Συμμαχία δεν μπορεί ποτέ να ικανοποιήσει

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι απέστειλε την Πέμπτη επιστολή στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για διάλογο εντός του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε τη Μόσχα για τους κινδύνους να διατυπώνει αδύνατες εγγυήσεις ασφαλείας.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ρωσική αποχώρηση από τα σύνορα της Ουκρανίας παρά τους ισχυρισμούς της Μόσχας αυτή την εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει την απόσυρση των στρατιωτών της και επισήμανε ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης είναι πραγματικός.

Ο γγ του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι στην επιστολή του καλεί τον Λαβρόφ να συμφωνήσει σε περισσότερες συνομιλίες στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, το οποίο συγκλήθηκε τον Ιανουάριο για να συζητήσει επισήμως τις εκκλήσεις της Μόσχας προς τους συμμάχους να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την ανατολική Ευρώπη.

“Κάλεσα τη Ρωσία και όλους τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους σε συναντήσεις στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Και επανέλαβα την πρόσκλησή μου στην επιστολή που έστειλα στον υπουργό Λαβρόφ την Πέμπτη”, είπε.

Ανησυχούμε υπερβολικά γιατί βλέπουμε ότι συνεχίζουν την ανάπτυξη στρατιωτών, συνεχίζουν την προετοιμασία. Και δεν έχουμε δει ποτέ στην Ευρώπη, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων σε πολεμική ετοιμότητα”, πρόσθεσε.

Σε μια σπάνια αποδοχή των ορίων της διπλωματίας ο Στόλτενμπεργκ είπε επίσης ότι η Μόσχα ζητάει εγγυήσεις ασφαλείας που το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί ποτέ να ικανοποιήσει.

Η Ρωσία έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στο σύνορό της με την Ουκρανία επιμένοντας παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να εισβάλει. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ασκεί πιέσεις για την εξασφάλιση εγγυήσεων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Η Συμμαχία ωστόσο έχει απαντήσει ότι, με βάση τις συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών, κάθε έθνος είναι ελεύθερο να επιλέγει τις συμμαχίες του.

“Επομένως ο κίνδυνος είναι τώρα ο συνδυασμός της μαζικής ανάπτυξης στρατιωτών με την πολύ απειλητική ρητορική και την διατύπωση απαιτήσεων που γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε και λένε ότι αν δεν τις ικανοποιήσουμε θα υπάρξουν στρατιωτικές επιπτώσεις”.

Γερμανία: “Ο κίνδυνος πολέμου στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά έχει αποτραπεί”, προειδοποίησε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς 

«Ο πόλεμος απειλεί και πάλι την Ευρώπη και ο κίνδυνος κάθε άλλο παρά έχει αποτραπεί», τόνισε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και κάλεσε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προειδοποιώντας για «πολύ υψηλό κόστος» σε περίπτωση «περαιτέρω παραβίασης της κυριαρχίας της Ουκρανίας».

«Οποιαδήποτε περαιτέρω παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία θα έχει πολύ υψηλό κόστος, αλλά η Δύση δεν πρέπει να αποτύχει στην αναζήτηση της διπλωματικής οδού», δήλωσε ο κ. Σολτς και χαρακτήρισε «παράδοξο» το γεγονός ότι, όπως είπε, υπάρχει ένα «casus belli» από τη Μόσχα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτή τη στιγμή «δεν εκκρεμεί καν τέτοια απόφαση». Επισήμανε ωστόσο ότι το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής συμμάχων είναι αδιαπραγμάτευτο, συμπεριλαμβανομένης και της θεμελιώδους δυνατότητας της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η ανάπτυξη περισσότερων από 100.000 στρατιωτών γύρω από την Ουκρανία «δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο», υπογράμμισε ο καγκελάριος. «Θα ήταν λάθος μια στρατιωτική επίθεση και δεν θέλουμε να συμβεί. Για αυτό και λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε. Αλλά θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των αβάσιμων απαιτήσεων της Ρωσίας και των θεμιτών συμφερόντων ασφάλειας», διευκρίνισε. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το εάν τελικά θα έπρεπε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσέγγισης της Ουκρανίας πρώτα με την ΕΕ και κατόπιν με το ΝΑΤΟ, ο κ. Σολτς επισήμανε ότι το γεγονός ότι μια δημοκρατική συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ακόμη και οι ΗΠΑ, είναι επί της αρχής ανοιχτές σε διεύρυνση, δε σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα στο άμεσο μέλλον. «Το θέμα είναι ότι αντιμετωπίζουμε έναν κίνδυνο για ένα ζήτημα που δεν βρίσκεται καν στην ατζέντα και αυτό το γνωρίζει ο Πούτιν», αλλά θα πρέπει να τονίζεται πάντα στις συνομιλίες μας, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της Μόσχας, ο Όλαφ Σολτς εξήγησε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προβάλλει την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας ως επιχείρημα όταν επικαλείται την «επιθετικότητα» του ΝΑΤΟ. «Του είπα ότι εκεί έπρεπε να σταματήσει μια γενοκτονία και ότι οι λαοί της περιοχής θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά και ότι θα ήταν γελοίο να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει ζήτημα γενοκτονίας στην περιοχή του Ντονμπάς», τόνισε ο καγκελάριος.

Ο Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Γερμανία θα υπερασπιστεί τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ από ενδεχόμενη επίθεση, σύμφωνα με τις αρχές του ΝΑΤΟ. «Η Γερμανία είναι απόλυτα προσηλωμένη στο άρθρο 5 – άνευ όρων», είπε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος, επισημαίνοντας παράλληλα και με το βλέμμα στην κριτική που ασκείται για την άρνηση των Γερμανών να παραδώσουν όπλα στην Ουκρανία, ότι το Βερολίνο ασκεί και «πρακτική αλληλεγγύη», μέσω π.χ. της παρουσίας στρατιωτών της στα κράτη της Βαλτικής ή μέσω της συνεισφοράς στην επιτήρηση του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υποσχέθηκε δε ότι η Γερμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Συμμαχίας επενδύοντας περισσότερο σε εξοπλισμούς.

Ο γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε επίσης στην παγκόσμια τάξη, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει κανείς να βιαστεί να ξεγράψει την Ευρώπη ως διεθνή παίκτη, κάνοντας λόγο για «ανωτερότητα και την ανθεκτικότητα» της δημοκρατίας στον χρόνο. «Οι χώρες είναι ισχυρότερες όταν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αντί να την καταπατούν», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον λέει ότι η Δύση χρειάζεται να επιδείξει ενότητα για να αποφευχθεί μια “καταστροφική” ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Δύση θα χρειαστεί μια συντριπτική επίδειξη ενότητας για να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποφύγει μια «καταστροφική» εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον έκανε τα σχόλια αυτά προτού μεταβεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία κυριαρχεί η ουκρανική κρίση και οι ανησυχίες της Δύσης ότι η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει στη γείτονά της.

«Υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία να αποφευχθεί μια άχρηστη αιματοχυσία, αλλά θα χρειαστεί μια συντριπτική επίδειξη αλληλεγγύης από τη Δύση, μεγαλύτερη από οτιδήποτε έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία], ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Στην τριήμερη διάσκεψη στο Μόναχο, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, συμμετέχουν αξιωματούχοι χωρών σε ανώτατο επίπεδο, περιλαμβανομένων της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θα κάνω έκκληση για ενότητα ενόψει μιας πιθανής επίθεσης από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Και αυτή η ενότητα είναι απολύτως απαραίτητη αν πρόκειται να αποτρέψουμε αυτό που θεωρώ ότι θα ήταν μια απολύτως καταστροφική ενέργεια από τον Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε ο Τζόνσον σε βίντεό του που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι (ο Τζόνσον) θα στείλει ένα παρεμφερές μήνυμα στην ομιλία του ενώπιον της Διάσκεψης και ότι όσο βρίσκεται στο Μόναχο θα συναντηθεί με πολλούς ευρωπαίους εταίρους για να συζητήσουν για την απάντησή τους στην ουκρανική κρίση.

Οι ηγέτες των υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία κήρυξαν σήμερα πλήρη στρατιωτική κινητοποίηση, μια ημέρα αφότου ζήτησαν από τις γυναίκες και τα παιδιά να εκκενώσουν την περιοχή και να καταφύγουν στη Ρωσία επικαλούμενοι την απειλή από μια επικείμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Το Κίεβο διαψεύδει την κατηγορία και η Ουάσινγκτον ισχυρίστηκε ότι είναι μέρος του ρωσικού σχεδίου να δημιουργήσει μια αφορμή για εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει.

Η ΕΕ θα ήταν ασφαλής εάν σταματούσαν οι προμήθειες ρωσικού αερίου, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλήρως προετοιμασμένη στην περίπτωση διακοπής των προμηθειών ρωσικού αερίου, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σήμερα, μπορώ να πω ότι ακόμα και στην περίπτωση πλήρους διατάραξης της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία, είμαστε ασφαλείς για αυτό τον χειμώνα», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Παράλληλα, η φον ντερ Λάιεν διατύπωσε σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της ρωσικής εταιρίας αερίου Gazprom. «Η Gazprom σκοπίμως προσπαθεί να αποθηκεύσει και να παραδώσει όσο το δυνατόν λιγότερο ενώ οι τιμές και η ζήτηση εκτοξεύονται», είπε.

Στην ΕΕ υπάρχουν φόβοι εδώ και εβδομάδες ότι η τωρινή διαμάχη με τη Ρωσία μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη των προμηθειών αερίου.

ΤΦ/AΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΡ.ΜΙ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα