Ελλάδα

Πολιτική λύση για το στρατόπεδο Κόδρα ζητά ο Δήμος Καλαμαριάς

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ.

Parallaxi
πολιτική-λύση-για-το-στρατόπεδο-κόδρα-830788
Parallaxi
Afternoon stroll at the former military camp `Kodra` in Thessaloniki, Greece on April 9, 2021. / Απογευματινή βόλτα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 9 Απριλίου 2021.

Η απόφαση του ΣτΕ για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα με την οποία δικαιώνεται ο «Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών» και αποχαρακτηρίζονται 20 στρέμματα μέσα στο πρώην στρατόπεδο προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Στην ουσία ακυρώνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμαριάς, για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, ανοίγοντας μάλιστα την όρεξη και σε άλλους διεκδικητές γης.

Η απόφαση του ΣτΕ, έρχεται να ακυρώσει την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, του 2014, που είχε ορίσει την έκταση ως χώρο πρασίνου, βάσει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά και να ανοίξει νέα μέτωπα κατά του Κόδρα, καθώς ήδη η Μητρόπολη Καλαμαριάς έχει ζητήσει οικόπεδο εντός του στρατοπέδου για να κτιστεί μητροπολιτικός ναός, ενώ και το ΑΠΘ, φέρεται να διαθέτει αξιώσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις που είχαν παραχωρηθεί από το υπουργείο Ε. Άμυνας.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα