Πολιτική

Άναψε «φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Τι απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης

Parallaxi
άναψε-φωτιές-στον-συριζα-το-ερωτημα-1120023
Parallaxi

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ερωτηματολόγιο του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη στο iSYRIZA, στο οποίο καλεί τα μέλη του κόμματος να καταθέσουν τις απόψεις τους, μεταξύ άλλων, για την ιδεολογική ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπό του, λίγα 24ωρα πριν το συνέδριο.

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας τον να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα» με αφορμή το ερωτηματολόγιο για το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών μέσω του iSYRIZA, το οποίο όπως είπε, δεν πρόκειται ο ίδιος να συμπληρώσει.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι ενημερωμένος σε βεντάλια ζητημάτων, καθώς πολλά από τα θέματα που θέτει είναι ήδη λυμένα. «Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο Πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πως «θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα, κατά τη γνώμη μου, και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

«Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα»

Ερωτηθείς για το εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ότι ο κ. Κασσελάκης «θα έπρεπε να εισηγηθεί ένα συνέδριο όχι θέσεων, αλλά καταστατικό». Και όπως είπε «αυτό που επιδιώκει είναι να βγάλει από πάνω του την ευθύνη και το οργανωτικό χάος που έχει προκληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ» κάνοντας λόγο για κατάρρευση του κόμματος.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ο Στέφανος Κασελάκης δεν είναι μόνος του. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα». Μάλιστα, όπως υποστήριξε με αυτή την τακτική «ο κ. Κασσελάκης στενεύει το όριο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να είναι ή αριστερά ή Κεντροαριστερά». Χαρακτήρισε δε ως μη σοβαρά αυτά τα πράγματα, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος.

«Οφείλει ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από αυτή την πρωτοβουλία να συγκαλέσει μόνος του τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, δηλαδή την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. […] Πρέπει να διατυπώσει ο ίδιος καταρχάς τις θέσεις του που δεν τις έχει διατυπώσει πουθενά».

Ρήγας: Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση

Από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνος Ρήγας, υπογράμμισε ότι «πέντε ημέρες πριν την κορυφαία διαδικασία του 4ου Συνεδρίου του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ εμφανίζονται πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον Πάνο Ρήγα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση».

Τζάκρη: Δεν χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων

«Στην προσπάθεια της αναζωογόνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα διστάσουμε να καινοτομήσουμε, να καταρρίψουμε δόγματα, να αλλάξουμε οι ίδιοι, να ανατρέψουμε ιεραρχίες, να καταβάλουμε το κόστος, να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων γιατί ποτέ δεν επαρκούσε στην ιστορία η απλή εναλλαγή προσώπων», τόνισε, υπερασπιζόμενη τον Στέφανο Κασσελάκη η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται» αναφέρει η Θεοδώρα Τζάκρη στη δήλωσή της. Παράλληλα πρόσθεσε πως «δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Απάντηση Κασσελάκη για το ερωτηματολόγιο: Να ακούσουμε τη βάση, να υπερβούμε τους εαυτούς μας

Απάντηση στις σφοδρές αντιδράσεις για το ερωτηματολόγιο που έφτασε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω του iSYRIZA έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη», σημείωσε αρχικώς ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter).

Ακολούθως πρόσθεσε ότι γνωρίζει ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα. «Αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι «άλλωστε ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει αλλάξτε τα όλα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρότρυνε «όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο https://isyriza.gr/preconference_survey_form. Οι απαντήσεις σας θα είναι αρωγός και για εμένα και για τα Όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας. Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις σε δελτία ειδήσεων αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τη μόνη εναλλακτική στην κυβερνητική δυστοπία, και να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

*Με πληροφορίες από in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα