Πολιτική

Ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης, Γεωργιάδης, Μιχαηλίδου σε νέα πόστα – Όλα τα νέα ονόματα

«Μερικές και στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» όπως αναφέρει το Μαξίμου

Parallaxi
ανασχηματισμός-χρυσοχοΐδης-γεωργιά-1102186
Parallaxi

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, κάνοντας – όπως λένε πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου – «μερικές και στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις».

Μάλιστα, ως προς τον ανασχηματισμό συνετέλεσε και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή (05/01), οπότε και θα αναχωρήσει για τις Αιγές προκειμένου να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’.

Όπως όλα δείχνουν η απόφαση για ανασχηματισμό ελήφθη προκειμένου να αντικατασταθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή ο υπουργός, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος και έτσι προέκυψαν «καραμπόλες».

Συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (03/01) από τον Παύλο Μαρινάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το Υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο Υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά – 5η κατά σειρά – στην πολιτική του σταδιοδρομία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαδεχόμενος τον Γιάννη Οικονόμου. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού.

Ακόμα, ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και τη θέση της ως υφυπουργός Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Η ορκωμοσία ενώπιον της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (04/01), στις 18:00.

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη για τον ανασχηματισμό

«Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:00».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα