Πολιτική

Ανδρουλάκης – ΔΕΘ: Πολιτικό ανέκδοτο η συνεργασία με τη ΝΔ – Όχι στα παζάρια για την μεγάλη κεντροαριστερά

Υποσχέθηκε ένα ανοιχτό συνέδριο όπου θα κληθούν όλες οι υγιείς προοδευτικές δυνάμεις - Τυχοδιώκτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλιππος Δεργιαδές
ανδρουλάκης-δεθ-πολιτικό-ανέκδοτο-η-1214398
Φίλιππος Δεργιαδές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα ή με τα κόμματα της κεντροαριστεράς, επιμένοντας σταθερά στη γραμμή των ίσων αποστάσεων, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα από την αίθουσα Α. Ριάδης της ΔΕΘ, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος αν επανεκλεγεί στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική, και θα επιμείνει στην αυτόνομη και αυτοτελή πορεία του Κινήματος.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, και σχολιάζοντας σχετική ρήση του πρωθυπουργού, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν χάσουμε τον Κ. Μητσοτάκη θα σωθούμε». Απέκλεισε μάλιστα κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ, λέγοντας πως «αυτό δεν ακούγεται ούτε ως πολιτικό ανέκδοτο». Υποστήριξε δε πως η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε σε όλα τα μέτωπα, υποχρεώνοντας τη χώρα σε οικονομική, κοινωνική, θεσμική και αξιακή υποχώρηση.

Περιγράφοντας την Ελλάδα της ΝΔ, αναφέρθηκε σε μία χώρα που ζει μνήμες μετεμφυλιακής Ελλάδας και αναφέρθηκε από τη διάλυση του ΕΣΥ και τις κοινωνικές ανισότητες μέχρι την μη αντιμετώπιση των καταστροφών στη Θεσσαλία, το οξύ στεγαστικό πρόβλημα, τα υπερκέρδη των τραπεζών, την ασυδοσία των καρτέλ και το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας. «Η ΝΔ και προσωπικά ο Μητσοτάκης είναι τροχονόμοι ισχυρών καρτέλ και μονοπωλίων στη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «η στρατηγική δεν αλλάζει και αυτή η στρατηγική και η πολιτική και ηθική στάση κρίνεται στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Θέλουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ; Μια σύγχρονη Κεντροαριστερά; Μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία; Εγώ θα τη υπηρετήσω, χωρίς τα εγχώρια ασανσέρ, τις ευκολίες συμφωνιών στο παρασκήνιο».

Τόνισε πως ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχτεί πρώτο κόμμα και να αναλάβει αυτόνομα την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς παζάρια «δεξιά κι αριστερά»

Αφήνοντας πολλά καρφιά και αιχμές για “παλιούς πρωταγωνιστές” και όσους άλλαξαν κόμμα για να “σωθούν πολιτικά”, σημείωσε πως η πολιτική αυτονομία είναι ο μόνος δρόμος για τη μεγάλη κεντροαριστερά. «Πως μπορεί να γίνει η μεγάλη κεντροαριστερά; Στο παρασκήνιο, με συμφωνίες κορυφής, με μεθοδεύσεις, με παλιούς πρωταγωνιστές, που όταν έχαναν την υπουργική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ την έψαχναν σε άλλα κόμματα; Ή μέσα από ανοιχτά πολιτικά γεγονότα, όπως ένα συνέδριο που δεσμεύομαι να πραγματοποιήσω;» τόνισε αλλά δεν απέκλεισε την ανοιχτή προγραμματική συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέροντας ως παράδειγμα τη συνεργασία των δύο κομμάτων στην πρόταση δυσπιστίας, που όπως είπε, οδήγησε στο «ξήλωμα του μισού Μεγάρου Μαξίμου».

Για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πρόβλημα ενώ για τις υποκλοπές σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ο ίδιος έφερε στη δημοσιότητα, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ενώ αναρωτήθηκε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα, εκτός ίσως της Ουγγαρίας, “ποια κυβέρνηση θα είχε αντέξει αν είχε αποκαλυφθεί ένα αντίστοιχου μεγέθους σκάνδαλο;”. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τελούν υπό ρύθμιση ενώ υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του βουλευτικού του γραφείου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι έχουμε αναδείξει πολλά σημαντικά ζητήματα. Ωστόσο σε ερώτηση της Parallaxi για τυχόν αλλαγές που σχεδιάζει για το ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να απαντήσει…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα