Ανδρουλάκης: Η αγωγή Δημητριάδη αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι «πολλάκις η κυβέρνηση ενορχήστρωσε τη συγκάλυψη του»
Επίθεση κατά του Γρηγόρη Δημητριάδη και της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχετικά με τη σημερινή (25/1) εκδίκαση αγωγής εναντίον δημοσιογράφων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Η ερευνητική δημοσιογραφία ήταν εκείνη, που αποκάλυψε κρίσιμες πτυχές του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων, μιας από τις νοσηρότερες υποθέσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπονόμευσης του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών», σημειώνει αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.
Και υπογραμμίζει πως «αποτελεί ευθεία προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων η εξοντωτική αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών, των Reporters United και του Θανάση Κουκάκη», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Την ώρα μάλιστα που ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπαίτιους αυτού του σκανδάλου και πολλάκις η κυβέρνηση ενορχήστρωσε τη συγκάλυψή τους».
«Η προστασία της ελευθερίας του Τύπου είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας της Δημοκρατίας και γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό όσων διώκονται γιατί υπηρετούν το λειτούργημά τους», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Πυρ ομαδόν» κατά Γρηγοριάδη στο δικαστήριο
Την ίδια ώρα, στη συζήτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας επί της αγωγής που έχει καταθέσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης εναντίον δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού δέχτηκε ομαδικά «πυρά».
Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η κατάθεση του Ομότιμου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος μάλιστα, στην κομβικής σημασίας υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, εκπροσωπεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
«Μπορώ να διαβεβαιώσω με απόλυτη επαγγελματική συνείδηση ότι τα δημοσιεύματα είναι εξαιρετικά προσεκτικά γραμμένα. Αν ήθελαν να δείξω στους φοιτητές ένα δημοσίευμα που δεν είναι συκοφαντικό θα έδειχνα το συγκεκριμένο. Οι δημοσιογράφοι αναφέρονται σε γεγονότα, που δεν διέψευσε η άλλη πλευρά. Πιθανόν το μόνον επιλήψιμο εντός δέκα εισαγωγικών το πρωτοσέλιδο», κατέθεσε ο κ. Αλιβιζάτος.
πηγή in.gr