Αντ. Σαουλίδης: Ήρθε η ώρα για αλλαγή και στην Α’ Θεσσαλονίκης

"Ήρθε η ώρα για αλλαγή και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Αλλαγή σε νοοτροπίες, σε συμπεριφορές, σε πολιτικές προτεραιότητες και σε αλλαγή πολιτικών προσώπων" τόνισε σε προεκλογική συζήτηση στη Βεργίνα ο Αντώνης Σαουλίδης

Parallaxi
αντ-σαουλίδης-ήρθε-η-ώρα-για-αλλαγή-κα-995639
Parallaxi

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε πως «θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε έναν βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης που θα ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης, με τους ανθρώπους και αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας ή αν θέλουμε έναν βουλευτή που θα μετοικήσει στην Αθήνα και θα ασχολείται μόνο με τις μεγάλες πολιτικές και τις εθνικές στρατηγικές».

Ο Αντώνης Σαουλίδης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών. «Κυβέρνηση προγραμματικής προοπτικής ή μονοκομματική κυβέρνηση ασυδοσίας ενός ανέλεγκτου πρωθυπουργού; Αυτό είναι το δίλημμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις συνεργασίες σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ αλλά όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «Την κοινωνία δεν την αφορά το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα αλλά το πως αυτή θα κυβερνηθεί. Έχουμε δέκα πολιτικές προτεραιότητες. Τις θέτουμε πριν τις εκλογές στο τραπέζι. Αφού καταλήξουμε με τις πολιτικές προτεραιότητες θα πάμε και στα πολιτικά πρόσωπα. Εμείς λέμε «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» γιατί και οι δύο έχουν κυβερνήσει στο πρόσφατο παρελθόν και έχουν στην πράξη απαξιώσει τα πολιτικά προτάγματα που εμείς θέτουμε ως όρο για μια συγκυβέρνηση» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

«Οι φτωχοί, φτωχότεροι στην Ελλάδα»

Ερωτώμενος για τα ζητήματα της οικονομίας ο Αντώνης Σαουλίδης μίλησε με βάση τα στοιχεία της Eurostat. «Ο Έλληνας σήμερα βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη. Μόνο πάνω από τη Βουλγαρία. Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην ανεργία στην Ευρώπη. Έχει την πιο ακριβή ενέργεια στην Ευρώπη. Τον πιο υψηλό πληθωρισμό στην Ευρώπη. Σήμερα στην Ελλάδα οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» τόνισε μεταξύ άλλων.

Μίλησε παράλληλα για τα ζητήματα ψηφιακής γραφειοκρατίας και έθεσε το θέμα ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ίντερνετ, υστερεί σε ταχύτητες ιντερνετ και τις ακριβοπληρώνει σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη ζητώντας επενδύσεις στις υποδομές και όχι μόνο στις ψηφιακές υπηρεσίες.

«Οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν, έχουν ρόλο, είναι άξιες!»

Τέλος ερωτώμενος για την ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Σαουλίδης ανέφερε πως «οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν, έχουν ρόλο, είναι άξιες!»

«Όταν η κοινωνία δεν θα στοχοποιεί μια κακοποιημένη γυναίκα, όταν το κράτος θα δίνει τη δυνατότητα και τα κίνητρα και θα διασφαλίζει τη μητρότητα, όταν το κράτος θα δίνει τη δυνατότητα για ισότιμη συμμετοχή στο επιχειρείν ή στις απολαβές, στην αξιοποίηση ή στην ανάδειξη μιας γυναίκας στελέχους στον ιδιωτικό τομέα. Όταν δημιουργηθούν όλες αυτές οι συνθήκες και ωριμάσει η κοινωνία, τότε θα πάψει να είναι ένα αναγκαίο μέτρο η ποσόστωση της συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια» κατέληξε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα