Πολιτική

Απόδημοι καταγγέλλουν την Ασημακοπούλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Οι ομογενείς έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα για την επιστολική ψήφο από την ευρωβουλευτή της ΝΔ πριν από το ΥΠΕΣ.

Parallaxi
απόδημοι-καταγγέλλουν-την-ασημακοπο-1127179
Parallaxi

Σε καραμπινάτη παραβίαση προσωπικών δεδομένων φαίνεται πως προχώρησε το γραφείο της Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου, ενόψει των ευρωεκλογών. Αρκετοί ομογενείς χρήστες της πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) που δεν είναι ούτε ψηφοφόροι της, ούτε «φίλοι» του κόμματος ή της ίδιας κατήγγειλαν σήμερα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς ότι έλαβαν ενημερωτικό email από το γραφείο της, το οποίο τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνεί τακτικά μαζί τους ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το περίεργο, δε, της υπόθεσης είναι ότι με μόλις μερικά λεπτά διαφορά οι ίδιοι απόδημοι έλαβαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ενημερωτικό σημείωμα από το υπουργείο Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο.

Αυτό προκάλεσε, ευλόγως, ερωτηματικά στους απόδημους για το αν έγινε διαρροή προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών ή αν τελικώς τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών έφτασαν στους συνεργάτες της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με κάποιον άλλον τρόπο.

Κι αν ναι, με ποιον;

Κι αυτό ενώ στην επίσημη σελίδα της, asimakopoulou.gr, αναφέρεται ρητώς πως: «το πολιτικό γραφείο της Ευρωβουλευτού Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του δικτυακού τόπου, μόνο όταν οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν, με σκοπό την ενημέρωση ή την επικοινωνία».

Οι χρήστες δηλώνουν πως δεν ζήτησαν καμία ενημέρωση, καμία επικοινωνία και καταγγέλλουν ξεκάθαρη παραβίαση του Κανονισμού GDPR (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016, η οποία να σημειώσουμε ότι επισύρει πολύ μεγάλες ποινές.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα