Άρειος Πάγος για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη
Η Ολομέλεια υποστήριξε πως η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βασίζεται σε “αόριστες και ατεκμηρίωτες τις αιτιάσεις”.
Σε μία πρωτόγνωρη κίνηση με την οποία η δικαιοσύνη απαντά ευθέως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ψήφισμα – κόλαφος για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα προχώρησε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, επιχειρώντας να αντιστρέψει το κλίμα σε βάρος της.
Η διοικητική Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου αποφάσισε να συνεδριάσει και να εξαπολύσει τα πυρά της κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρά την πολιτική χροιά που είχε το ψήφισμα του τελευταίου. Κι ενώ 13 μέλη της Ολομέλειας υποστήριξαν πως το ευρωπαϊκό ψήφισμα έχει πολιτικό χαρακτήρα και για αυτό το ανώτατο δικαστήριο δεν θα πρέπει να δώσει απάντηση, η πλειοψηφία θέλησε να ανοίξει “διάλογο” με τα ευρωπαϊκά όργανα, αποποιούμενη των ευθυνών που η Ευρώπη καταλογίζει στη χώρα μας.
Έτσι, η Διοικητική Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου με πλειοψηφία 49 – 13 προχώρησε σε μια απάντηση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας πως η θέση του τελευταίου βασίζεται σε “αόριστες και ατεκμηρίωτες τις αιτιάσεις” και σε «αμφισβητούμενα δεδομένα και συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί χωρίς τεκμηρίωση με την παράθεση ψευδών και μη επιβεβαιωμένων πληροφοριών». Κατά πληροφορίες, οι υποθέσεις που οδήγησαν στο επίμαχο καταδικαστικό ψήφισμα βρίσκονται όλες σε εξέλιξη και ουσιαστικά η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί “παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης”.
Η τοποθέτηση της πλειοψηφίας της Ολομέλειας αναφέρεται στην έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη, στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, στη λίστα Πέτσα, στην έρευνα για το ναυάγιο της Πύλου, αλλά και στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Πηγή: news247.gr