Αθώος ο Γιάννος Παπαντωνίου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Λόγω αμφιβολιών.

Parallaxi
αθώος-ο-γιάννος-παπαντωνίου-για-το-ξέπ-342323
Parallaxi

Αμφιβολίες διέγνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου και το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με αποτέλεσμα να τον κηρύξει αθώο.

Το δικαστήριο που επί σειρά μηνών δίκασε την υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του πρώην υπουργού από την εταιρεία που είχε αναλάβει το 2003 το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, απάλλαξε τον πρώην υπουργό, καθώς επίσης τη σύζυγο του, Σταυρούλα Κουράκου και τον φίλο τού ζευγαριού, Ανδρέα Μπάρδη, από τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί όταν είχαν εντοπιστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς ποσά που θεωρήθηκε ότι αποτελούν προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού για την ανάθεση του έργου του εκσυγχρονισμού των φρεγατών.

Οι δικαστές προς τους οποίους η εισαγγελική πρόταση ήταν να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην υπουργός, έκριναν ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τα δύο βασικά αδικήματα, της δωροδοκίας και της απιστίας, που συνδέονται με τη νομιμοποίηση – τα οποία έχουν παραγραφεί – και έτσι απάλλαξαν τον κ. Παπαντωνίου και τους δύο συγκατηγορουμένους του για την κατηγορία που τους έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας. Δεν υπήρξαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαντωνίου είχε παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση επί 17 μήνες.

Σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του πρώην υπουργού και της συζύγου του, αναφέρθηκε σε δίκαιη ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Ενοχή είχε προτείνει ο εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων.

«Εφόσον υπήρχε μαύρο χρήμα, έπρεπε να νομιμοποιηθεί» είχε αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος για την ενοχή των κατηγορουμένων. «Δεν πάει κατευθείαν χρήμα στο γραφείο του υπουργού. Πρέπει να είσαι τελείως ερασιτέχνης. Δεν πάει κανείς ν’ αφήσει στο γραφείο υπουργού τη μίζα» τόνισε και μίλησε για τεράστια ζημιά του Δημοσίου καθώς, όπως είπε, επρόκειτο για μια διαδικασία που «θα μπορούσε να είχε γίνει τσάμπα από τα κονδύλια του πολεμικού ναυτικού».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα