Πολιτική

Χαρίτσης: Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια, δεν θέλουμε την αναπαλαίωση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του "Νέα Αριστερά"

Parallaxi
χαρίτσης-το-κόμμα-μας-είναι-μια-νέα-προ-561003
Parallaxi

Πριν αλέκτορα φωνήσαι… Ο Αλέξης Χαρίτσης, μόλις ένα 24ωρο μετά την «επίσημη πρώτη» της Νέας Αριστεράς και λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ως «αναπαλαίωση». Με μια δήλωση που ανοίγει μέτωπο με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και που εκπέμπει δείγματα αμετροέπειας με το «καλημέρα» στο νέο κόμμα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,2» αναφέρεται απαξιωτικά για τον άνθρωπο που τον ανέδειξε και τον τοποθέτησε σε κομβικές θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Υπουργό Εσωτερικών, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργό Οικονομίας…

Ρωτήθηκε, λοιπόν, από τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, τι συνδέουν τον «πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ» με την παρουσία και την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εάν το κόμμα «Νέα Αριστερά» είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Χαρίτσης με μια άστοχη δήλωση απάντησε:

«Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια. Δεν θέλουμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Βεβαίως, όλοι κουβαλάμε την κληρονομιά μας», όπως είπε το μέχρι πρότινος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια, δεν θέλουμε την αναπαλαίωση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, όλοι μας κουβαλάμε την κληρονομιάς μας, κουβαλάμε και την πορεία μας σε αυτό το χώρο για πάρα πολλά χρόνια, τον χτίσαμε αυτό το χώρο εδώ και είκοσι χρόνια από εκεί και πέρα όμως κάνουμε μια νέα προσπάθεια και μια νέα αρχή με τη Νέα Αριστερά.

Το ζητούμενο για εμάς είναι να συνενώνουμε δυνάμεις με συλλογικότητες με πολίτες, με κινήσεις από το χώρο της οικολογίας, το χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό είναι το στοίχημα για εμάς από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι τέτοια η δυναμική των πραγμάτων που δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν σοβαρές προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι».

Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση για τον Αλέξη Τσίπρα στο 17:43:

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα