Πολιτική

Χρήστος Γιαννούλης: Το κρίσιμο σταυροδρόμι

Οι θέσεις των υποψηφίων για το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Parallaxi
χρήστος-γιαννούλης-το-κρίσιμο-σταυρο-1004940
Parallaxi

Νά’μαστε λοιπόν πάλι  μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Για τη χώρα, το μέλλον, την προοπτική του τόπου. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά καλούμαστε να αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε, σε ποιο κράτος θέλουμε να ζούμε. 

10 ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση και όσο πλησιάζουμε την 21η  Μαΐου, γίνεται  ξεκάθαρη σε όλους η κρισιμότητα των ερχόμενων εκλογών.  

Τέσσερα χρόνια τώρα σε δρόμους και πλατείες, στο πλευρό των πολιτών, αγωνιστήκαμε ενάντια σε πολιτικές επιλογές και πρακτικές που μας γύρισαν χρόνια πίσω. 

Δεν περιοριστήκαμε σε μία στείρα αντιπολιτευτική κριτική.  Δώσαμε τη μάχη στο κοινοβούλιο με όπλο μας τις ολοκληρωμένες τεκμηριωμένες προτάσεις μας. Αξιοποιήσαμε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, συναντήσαμε όμως απέναντι μας την αυτάρεσκη,  αλαζονική στάση μίας ανεύθυνης κυβέρνησης. 

Απέναντι στα σχέδια  της νεοφιλελεύθερης ελίτ και της ολιγαρχίας του πλούτου που αντανακλώνται  ξεκάθαρα στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντιτάσσει το δικό του όραμα για μία Ελλάδα με δικαιοσύνη, μια Ελλάδα της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Σε αυτή την Ελλάδα, στο δικό μας όραμα, η Θεσσαλονίκη έχει ένα ξεχωριστό, πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι το ρόλο του κομπάρσου που της επιφύλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Καταδικασμένη στη στασιμότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη, στο μόνο που μπορεί να προσβλέπει είναι σε ένα σχέδιο επανεκκίνησης με κοινωνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή. Για να αφήσει πίσω της όσα την πλήγωσαν.  

Τέσσερα χρόνια τώρα, οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές, η αδράνεια και η αδιαφορία, άφησαν βαθιές πληγές στην πόλη της Θεσσαλονίκης.  

Σε πολλαπλά επίπεδα. Πανδημία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, έλλειψη υποδομών, άφησαν το στίγμα τους. Με τις αστικές συγκοινωνίες να είναι πολύ κατώτερες των αναγκών του επιβατικού κοινού, με τους συρμούς του Μετρό να παραμένουν στο αμαξοστάσιο, με τις εργασίες για τo fly over να προκαλούν κυκλοφοριακό έμφραγμα,  η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει επιβαρυμένη.

Τέσσερα χρόνια χορτάσαμε από ανέξοδες υποσχέσεις, εξαγγελίες, δεσμεύσεις.

Δέσμευση μας είναι στην πορεία προς τις εκλογές μέσα από έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, πάνω σε προγράμματα και θέσεις, να αναδείξουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που στο επίκεντρο τους θα έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της η σημερινή εικόνα της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη αξίζει μονάχα να φύγει μπροστά. Στην Ελλάδα αξίζει να φύγει μπροστά.

*Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι Δημοσιογράφος, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα