Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για έκρηξη βόμβας: Δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται».

Parallaxi
χρυσοχοΐδης-για-έκρηξη-βόμβας-δεν-θα-α-1040626
Parallaxi

Μετά την έκρηξη βόμβας στην «καρδιά» της Αθήνας που έγινε το Σάββατο (03/02) απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε την Κυριακή (04/02) πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση [σ.σ. της τρομοκρατίας] να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε». Εν συνεχεία, ο ίδιος μίλησε για «σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης, την ώρα που κυκλοφορούσαν παιδιά για διασκέδαση».

Κατόπιν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Κάποιοι θρασείς και επικίνδυνοι προχωρήσαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται».

Τι είπε για την εγκληματικότητα

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε γενικότερα στην εγκληματικότητα, λέγοντας το εξής: «Έχουμε υπερδιπλασιάσει κάποιες ομάδες κατά της εγκληματικότητας, τις ΟΠΚΕ, οι οποίες πλέον διατάσσονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να πολεμήσουμε τη μεσαία και βαριά εγκληματικότητα. Αυτή τη στιγμή, γίνονται έλεγχοι σε κρίσιμα σημεία από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το βαρύ έγκλημα».

Επίσης, ο ίδιος αναφορικά με το επίδομα των αστυνομικών διευκρίνισε ότι «θα το πάρουν όλοι», σημειώνοντας: «Κάνουμε μία προσπάθεια για να ενισχύσουμε το εισόδημα των αστυνομικών».

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας σε όλους, οι περιπολίες ήδη ενισχύονται, το βασικό ζητούμενο είναι να συνεργασθούμε με τους Δήμους, ώστε με κοινές δράσεις να εξαλείψουμε τα σημεία παραβατικότητας», τόνισε εν συνεχεία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να διασφαλισθεί ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και πως θα δώσει ένα καθοριστικό χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα. Όλα τα περιστατικά βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” της Αστυνομίας».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Υπάρχει αόραση παρουσία μάχιμων στελεχών, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Η πλειοψηφία εργάζεται για τη δική μας ασφάλεια, με λίγα χρήματα. Πρέπει να στηρίξουμε το Σώμα και να συνεργασθούμε μαζί του, προκειμένου να γίνει καλύτερο και όλοι μαζί να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα. Υπάρχει μία σειρά από προβλήματα, που προηγούνται τις παραβατικής πράξης. Θα επεκτείνουμε την εφαρμογή του Panic Button σε όλη την Ελλάδα, πιστεύω ότι σε ενάμιση μήνα θα είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: ieidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα