Πολιτική

Δ. Τσαβλής: Από τα 350 ακίνητα του Δήμου τα 125 είναι αναξιοποίητα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΝΙΑΘ Κωνσταντίνο Χαϊδούτη

Parallaxi
δ-τσαβλής-από-τα-350-ακίνητα-του-δήμου-τα-125-1062377
Parallaxi

Η ιδιοκτησία ακινήτων, ο έλεγχος της νομιμότητας, ο Δήμος ως ιδιοκτήτης ακινήτων, μπήκαν στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον υπ. Δήμαρχο Δρόσο Τσαβλή επικεφαλής του συνδυασμού «‘Όλοι Εμείς» και τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Χαϊδούτη. Ο κ. Χαϊδούτης αναφέρθηκε σε μια σειρά θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που άπτονται της σχέσης ανάμεσα στην ΕΝΙΑΘ και τον Δήμο με μερικά από αυτά να είναι: τα δημοτικά τέλη, η πάταξη της γραφειοκρατίας που αφορά τα ακίνητα και τις ανακαινίσεις που απαιτούνται, η ανάγκη να υιοθετηθούν προγράμματα αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης κτιρίων και κατοικιών και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για τη διάσωση και την ανάδειξη διατηρητέων και ιστορικών μνημείων.

Καθώς επίσης, υπογράμμισε και την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, όπου είναι αντιπρόεδρος, σύμφωνα με την οποία μπορούν να περιέλθουν στους Δήμους, αντί στο απρόσωπο Δημόσιο, τα αδήλωτα ακίνητα στο Κτηματολόγιο, ή όσα είναι αγνώστου ιδιοκτήτη, για την καλύτερη αξιοποίησή τους ή και για τη δημιουργία δημοτικής «κοινωνικής κατοικίας».

Ο κ. Δρόσος Τσαβλής είπε χαρακτηριστικά – και σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξης «Όλοι Εμείς» πως μείωση στα δημοτικά τέλη θα είναι θέση να εφαρμόσει εφόσον τεθούν σε λειτουργία οι «καφέ κάδοι» για τα οργανικά απορρίμματα. Μίλησε για τον Δήμο ως ιδιοκτήτη ακινήτων, που του ανήκουν 350 ακίνητα εκ των οποίων 125 είναι αναξιοποίητα και στην ανάγκη αυτά να αξιοποιηθούν. Επίσης υπογράμμισε πως στο πρόγραμμα της παράταξης ρητά αναφέρεται η ανάγκη ανακαίνισης και εξωραϊσμού της πόλης από την Εγνατία και προς την Άνω Πόλη, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν τα έργα του Μετρό.

Οι κκ Τσαβλής και Χαϊδούτης διέγνωσαν πολλές και ποικίλες πιθανότητες συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και την ΕΝΙΑΘ.

Τον υπ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συνόδευαν υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Όλοι Εμείς» οι: Παναγιώτης Ιωαννίδης, Αχιλλέας Σενγιέργκη, Νικόλαος Τσώτσης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα