Δημοσκόπηση Metron analysis: Το ΠΑΣΟΚ στο 19,8% στην εκτίμηση ψήφου – Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Εδραιώνεται πλέον στην δεύτερη θέση με διαφορά μικρότερη των 10 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία - Όλες ο κάρτες της δημοσκόπησης

Parallaxi
δημοσκόπηση-metron-analysis-το-πασοκ-στο-198-στην-εκτ-1214136
Parallaxi

Το ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 20% στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται πλέον στην δεύτερη θέση με διαφορά μικρότερη των 10 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία που παραμένει πρώτη με 29,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 8,7% ενώ η Ελληνική Λύση είναι τρίτο κόμμα με 9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9%.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά το κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ 29,1% ΠΑΣΟΚ 19,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 9% ΚΚΕ 8,9% ΣΥΡΙΖΑ 8,7% ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5,3% ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 4,5% ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 4% ΝΙΚΗ 2,4%

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 15,3% και παραμένει στη δεύτερη θέση με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 22,5%. Τρίτο κόμμα και εδώ η Ελληνική Λύση με 7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,8%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό προηγείται με μεγάλη διαφορά ο…κανένας με 37% ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29%. ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 41% ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην τέταρτη θέση με 36% ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης παραπαίει στην 8η θέση με μόλις 18%.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού το 31% έχει θετική άποψη ενώ το 65% αρνητική με ένα 3% να λέει ούτε θετική ούτε αρνητική.

«Μέσα στο κάστρο» νοιώθει πως είναι το 47% των ερωτηθέντων ενώ «έξω από το κάστρο» και άρα μη προστατευμένοι θεωρούν πως είναι το 50% των ερωτηθέντων.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 27% διατηρεί θετική εντύπωση, το 68% αρνητική ενώ ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση καθώς το 92% έχει αρνητική εντύπωση και μόλις το 4% θετική.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το 56% θεωρεί πως θα χειροτερέψει ενώ το 31% πως θα βελτιωθούν με ένα 13% να μην απαντά.

Ακρίβεια και οικονομία παραμένουν για ακόμη μια φορά τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας.

Όσον αφορά για την πορεία της χώρας προς τη λάθος λέει πως κινείται το 68% και προς την σωστή το 25%.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα