Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Ψηλά η δημοτικότητα Κασσελάκη σε νέους – Τι λένε οι πολίτες για την ακρίβεια

Όλες οι κάρτες της νέας δημοσκόπησης του Open

Parallaxi
δημοσκόπηση-mrb-ψηλά-η-δημοτικότητα-κασ-1055195
Parallaxi

Χαμηλή αποδοχή καταγράφει η κυβέρνηση στη νέα δημοσκόπηση της MRB, που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ, σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει για την ακρίβεια, αλλά και για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Κάτι που αποτυπώνεται και στην πρόθεση ψήφου. Βέβαια πτώση καταγράφει επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι μόνο το 4,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι αποτελεσματικά.

Το 55,2% των ερωτηθέντων θεωρεί πως δεν αντιμετωπίζουν το θέμα καθόλου / σχεδόν καθόλου.

Το 62,1% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί πάντως πως τα μέτρα αντιμετωπίζουν το θέμα μερικώς.

Σε άλλο ερώτημα, το 55,6% απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα από αυτά που της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας.

Μέχρι και ένας στους τρεις ψηφοφόρους της Ν.Δ. έχει αυτή την άποψη

Μοιρασμένη ωστόσο είναι η κοινή γνώμη ως προς το αν θα μπορούσε κάποια άλλη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία.

Πρόθεση ψήφου

Δημοτικότητα Κασσελάκη

Η δημοσκόπηση περιείχε και ερωτήματα σχετικά με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες. Επίσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει μεγαλύτερη απήχηση σε πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα, όπως και σε άνεργους και φοιτητές.

Από τη δημοσκόπηση φαίνεται η πολύ μεγάλη συσπείρωση έχει η ΝΔ, η οποία αγγίζει το 85%. Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλή, καθώς φτάνει το 66,7% κάτι που οφείλεται στις διαρροές προς άλλα κόμματα: Το 16,7% πηγαίνει στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το 12,5% σε άλλο κόμμα, το 2,3% στο ΠΑΣΟΚ και το 1,8% στη ΝΔ.

Ωστόσο, οι εισροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης αξιοσημείωτες καθώς φαίνεται να εισπράττει 10,3% από αδιευκρίνιστη ψήφο, 8,6% από το ΚΚΕ, 8% από άλλο κόμμα, 2,8% από το ΠΑΣΟΚ και 1,7% από ΝΔ.

Όσον αφορά στην πλημμύρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Κατά 47.9% οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα