Δημοσκόπηση: Πτώση της ΝΔ, πίεση από τα δεξιά, προβάδισμα Ανδρουλάκη και ντέρμπι Κασσελάκη – Φάμελλου

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata

Parallaxi
δημοσκόπηση-πτώση-της-νδ-πίεση-από-τα-1100213
Parallaxi

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata φέρνει στο φως ευρήματα για τις εκλογικές διαδικασίες σε ΠΑΣΟΚ (η έρευνα διενεργήθηκε πριν το debate) και ΣΥΡΙΖΑ, τις εκτιμήσεις των πολιτών για τη σύγκλιση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου αλλά και τον ρόλο Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Prorata, για λογαριασμό του Attica TV, το 36% του γενικού πληθυσμού δηλώνει ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, με το 23% να δηλώνει επίσης υπέρ της συνεργασίας χωρίς, όμως, κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ το 30% τάσσεται κατά της συνεργασίας.

Ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα σε επίπεδο ψηφοφόρων, καθώς ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων με κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ αντίστοιχα στο ΠΑΣΟΚ 4 στους 10 θέλουν την σύγκλιση με κοινό ψηφοδέλτιο.

Prorata: Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν κατά 50% έναντι 45% ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς (26% απαντά ξεκάθαρα «ναι» και το 24% «ναι, σχετικά σημαντικό ρόλο)   ενώ  ανεβαίνουν κατά πολύ οι θετικές απαντήσεις σε επίπεδο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ,  με το 63% να πρόσκειται υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης ( 35% απαντά, «Ναι, σημαντικό ρόλο και 24% σχετικά σημαντικό ρόλο).

Προβάδιμα Κασσελάκη για την ηγεσία – Ακολουθεί ο Φάμελλος

Όσον αφορά την διαδικασία εκλογής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται πρώτος με 28%, σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν, δεύτερος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 23% και τρίτος ο Παύλος Πολάκης με 16%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη – «Μάχη» Δούκα και Διαμαντοπούλου για τη 2η θέση

Στη μέτρηση για το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 26%, με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί με 22% και την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 21%.

Τα σενάρια για τον β΄γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει σε κάθε σενάριο να κερδίζει την μάχη της επανεκλογής.

Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με την δυναμική των κομμάτων, στην πρόθεση ψήφου διατηρεί ευρύ προβάδισμα καταγράφοντας 24%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, τρίτη η Ελληνική Λύση με 10%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 9,5%.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα