Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 33% η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 15% – Άνοδος Κασσελάκη

Θετικός ο κόσμος στην προανακριτική για τα Τέμπη - Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση

Parallaxi
δημοσκόπηση-pulse-στο-33-η-νδ-δεύτερος-ο-συρι-1078577
Parallaxi

«Πληγωμένη» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τον Στέφανο Κασσελάκη όχι μόνο να ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ανεβαίνει στο ερώτημα ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ χάνει μονάδες, ενώ έχει διαρροές και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την ΝΔ.

Σημειώνεται ότι την φθορά του Κ.Μητσοτάκη κερδίζουν τα δεξιά κόμματα και κυρίως ο Κ.Βελόπουλος. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 28.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ, 13% και το ΠΑΣΟΚ 11.%

Το σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Eπίσης, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία (61%) παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα που έχουν θέσει σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Η ακρίβεια κορυφαίο πρόβλημα της κοινωνίας

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, μακράν στην κορυφή βρίσκεται η ακρίβεια και τα οικονομικά.

Θετικός ο κόσμος στην προανακριτική για τα Τέμπη

Στον αντίποδα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μόλις το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

Ανοδος Κασσελάκη στο ερώτημα για «καταλληλότερος πρωθυπουργός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Στη δεύτερη θέση είναι ο… κανένας και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης (από το 10 στο 12), ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πηγή: iEidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα