Πολιτική

Ειδική άδεια στον καταδικασμένο Κασιδιάρη για την ορκωμοσία του στον Δήμο Αθηναίων

Κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση.

Parallaxi
ειδική-άδεια-στον-καταδικασμένο-κασι-993298
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης θα παραστεί στην ορκωμοσία για το Δήμο της Αθήνας με συνοδεία αστυνομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Φωτιάδου για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, την επόμενη Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, στις 11:00 το πρωί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, καθώς και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, αλλά και όλων των διαμερισματικών και δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων του δήμου της Αθήνας. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο καταδικασμένος νεοναζί, ο οποίος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθήνας και έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης κατέθεσε αίτημα στο συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, όπου κρατείται και το αίτημα έγινε δεκτό, προκειμένου να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας. Έτσι, έχουμε επανάληψη του σκηνικού που είχαμε δει το 2014, επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη, όταν όντας προφυλακισμένος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ο Κασιδιάρης είχε ορκιστεί ξανά δημοτικός σύμβουλος.

Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται, συνοδευόμενος από αστυνομική παρουσία να παραβρεθεί στο χώρο της τελετής ορκωμοσίας και, στη συνέχεια, να επιστρέψει στις φυλακές Δομοκού. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του αναμένεται να τεθεί σε αργία, σύμφωνα με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με δεδομένο ότι είναι φυλακισμένος. Έτσι, θα παυθεί από τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Έξω από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης αναμένεται να υπάρξει έντονη αστυνομική παρουσία καθώς, ήδη, έχει υπάρξει κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση εξαιτίας της παρουσίας του Κασιδιάρη ο οποίος, λίγες μέρες αργότερα, από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, θα βρεθεί και πάλι εκτός φυλακών Δομοκού κάνοντας χρήσης άδειας εξόδου.

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα