Πολιτική

Εκκίνηση για τον «Κόσμο», το νέο πράσινο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη

«Πρέπει να συγκροτήσουμε έναν πράσινο πόλο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

Parallaxi
εκκίνηση-για-τον-κόσμο-το-νέο-πράσιν-903340
Parallaxi

Στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα του, του «Κόσμου» και την συμμετοχή του στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης.

«Δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα φορέα που να είναι ανταγωνιστικός» μέχρι τώρα ανέφερε για το «πράσινο» κίνημα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για τις «πράσινες λύσεις» που υπάρχουν παγκόσμια και πανευρωπαϊκά για τους αγρότες, τους εργαζόμενους, την νέα γενιά.

Έναν νέο τέτοιο φορέα που θα προσπαθήσει να υπηρετήσει ο «Κόσμος» και στις εθνικές και τοπικές εκλογές πέραν των Ευρωεκλογών, όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, καλώντας όλο τον κόσμο του «πράσινου» στην Ελλάδα να αγκαλιάσει το εγχείρημα του.

«Οι λύσεις δεν μπορούν να έρχονται από τα πάνω προς τα κάτω. Οι λύσεις πρέπει να έρχονται από έναν νέο τρόπο συνεργασίας» δήλωσε και αναφερόμενος εμμέσως στη χθεσινή «εκδήλωση των 3», «εμείς δεν ερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, όπως άκουσα χθες σε κάποια εκδήλωση», παρατήρησε, αλλά με επιστημονική γνώση και με προσήλωση και σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στη δημοκρατία, στην συμμετοχή και το κράτος δικαίου.

Αυτές τις λύσεις, που τις βλέπουμε να αντιπροσωπεύονται και στην Ευρώπη, πρέπει να τις δούμε και στην Ελλάδα. «Πρέπει να συγκροτήσουμε έναν πράσινο πόλο», σημείωσε, καθώς «η κλιματική κρίση είναι εδώ και τώρα», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

πηγή protothema.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα