Πολιτική

Εκλογές 2023: Όσα γράφει ο διεθνής Τύπος μετά την ανακοίνωση του exit poll

«Ξεκάθαρη η νίκη Μητσοτάκη» γράφει η La Repubblica.

Parallaxi
εκλογές-2023-όσα-γράφει-ο-διεθνής-τύπος-με-1024811
Parallaxi

Οι εκλογές στη χώρα μας έχουν απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τα περισσότερα από αυτά να γράφουν άρθρα για τη διεξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος.

H ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σε μια πρώτη της αναφορά στις σημερινές εκλογές στη χώρα μας, γράφει ότι «στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα exit poll, η νίκη του Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη». «Το συντηρητικό κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την επιτυχία των εκλογών του Μαΐου, αλλά αυτή τη φορά, με τον νέο εκλογικό νόμο, θα μπορέσει να συνθέσει κυβέρνηση», σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης οδεύει προς απόλυτη πλειοψηφία», αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζουν ότι, βάσει του πρώτου exit poll, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να εκλέξει τουλάχιστο 158 βουλευτές.

Παράλληλα, το Bloomberg με τον τίτλο «Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να κερδίσει τις ελληνικές εκλογές και μια νέα θητεία ως πρωθυπουργός», σχολιάζει το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.

Το Reuters από πλευρά του, μεταδίδει ότι «Οι Έλληνες συντηρητικοί προηγούνται σε νέα ψηφοφορία – exit poll», αναφέροντας ότι «Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών έδειχναν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με περίπου 40% των ψήφων, με τον Σύριζα να συγκεντρώνει περίπου 20%, περίπου παρόμοιο με τη δημοσκόπηση της 21ης ​​Μαΐου».

Σύμφωνα με το Reuters, «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί να προχωρήσει με μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μετά από μια εξουθενωτική κρίση χρέους που κατέστρεψε το έθνος για μια δεκαετία».

Το BBC με την σειρά του δηλώνει πως ο Έλληνας συντηρητικός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός και την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Έλληνες ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές την Κυριακή για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το συντηρητικό κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, να αναμένεται να κερδίσουν μια άνετη πλειοψηφία στη Βουλή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα