Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζετε, τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες, πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Parallaxi
εκλογές-πασοκ-πού-ψηφίζετε-τι-ώρα-ανοί-1215502
Parallaxi

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές ΠΑΣΟΚ, καθώς μένουν περίπου 24 ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες και η κύρια ερώτηση μετά το… «ποιος θα βγει» είναι το «πού ψηφίζω».

Στον πρώτο γύρο, υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι οι Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης. Εάν κανείς δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 350.000 ο αριθμός των ψηφοφόρων

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι υψηλή, με τη συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 350.000 ψηφοφόρους. Η υψηλή προσέλευση αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική πορεία του κόμματος, καθώς οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν την πολιτική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες

Στην Ελλάδα, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ η διαδικασία έχει οργανωθεί βάσει εγκυκλίου της ΕΔΕΚΑΠ, που έχει αποσταλεί στις Νομαρχιακές Οργανώσεις του κόμματος και στα επιτελεία των υποψηφίων, περιγράφοντας αναλυτικά τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα της ψηφοφορίας.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου

Οι ψηφοφόροι που συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Κατά την άφιξή τους στο εκλογικό κέντρο, εθελοντές τους υποδέχονται στο τραπέζι «υποδοχής» και τους βοηθούν, εάν δεν είναι ήδη μέλη, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής.

Τι πρέπει να πληρώσω για να ψηφίσω στις εκλογές ΠΑΣΟΚ

Μετά την εγγραφή, ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής, παραδίδοντας την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου. Στη συνέχεια, ο χειριστής της πλατφόρμας επιβεβαιώνει την ταυτότητά του, ενώ ο Γραμματέας καταγράφει το όνομά του στην κατάσταση ψηφισάντων. Η εγγραφή συνοδεύεται από την καταβολή του ποσού των 3 ευρώ, μόνο για τον πρώτο γύρο, και ο ψηφοφόρος υπογράφει.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει στον ψηφοφόρο μαζί με το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος κατευθύνεται στο παραβάν, επιλέγει τον υποψήφιο που επιθυμεί, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στον φάκελο και επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή.

Πριν ο φάκελος τοποθετηθεί στην κάλπη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει για επιβεβαίωση. Τέλος, ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει την ταυτότητά του και αποχωρεί από το εκλογικό κέντρο.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζω

Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, όσοι θέλουν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει διαδραστικό χάρτη για να δείτε εύκολα τα εκλογικά κέντρα. Μπορείτε να μπείτε και δείτε ποιο εκλογικό κέντρο σας βολεύει για να ψηφίσετε. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

που ψηφιζω, εκλογεσ πασοκ, εκλογεσ, πασοκ, εκλογες πασοκ που ψηφιζω, που ψηφιζω στις εκλογεσ πασοκ

Επιπλέον, για το πού να ψηφίσετε, μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον α’ γύρο. Οι εκλογείς του β’ γύρου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Πού θα δω τα αποτελέσματα

Όπως προ αναφέρθηκε, τα αποτελέσματα ανά τμήματα θα ανακοινώνονται σιγά σιγά και σχετικά σύντομα από το κλείσιμο της κάλπης. Τα τελικά αποτελέσματα θα βγουν περίπου στις 23:30 με 00:00 τη νύχτα, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό ενσωμάτωσης.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΩ), που θα βγει κάποιος διαδραστικός χάρτης.

Πηγή: ieidiseis.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα