Πολιτική

Εκλογές- ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ψήφισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ψήφισαν 55.000 έως τη 1 μ.μ.

Parallaxi
εκλογές-συριζα-πσ-ψήφισε-ο-ευκλείδης-τ-1058066
Parallaxi

Εικόνα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ, ΕUROKINISSI 

“Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς”.

Αυτό είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

“Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει”, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν “αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά”, για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη “αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα”.

Ψήφισαν 55.000 έως τη 1 μ.μ.

Mεγάλη φαίνεται να είναι η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ρυθμό που ψηφίζουν μέχρι στιγμής οι ψηφοφόροι (200 το λεπτό), αναμένεται ο αριθμός να ξεπεράσει αρκετά τις 100.000 έως το τέλος της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ψηφίσει τουλάχιστον 55.000 άτομα σε 527 εκλογικά τμήματα έως τη 13:00 το μεσημέρι, εκ των οποίων οι 9.000-10.000 είναι νέα μέλη. Μάλιστα, ο ρυθμός της ψηφοφορίας είναι 250 ψήφοι ανά λεπτό, επομένως αν συνεχιστεί έτσι μέχρι και τις 20:00 που κλείνουν οι κάλπες, τότε οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 120.000 ψηφοφόρους.

Ποιοι και πώς ψηφίζουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν οριστεί πάνω από 500 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17, οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Επισημαίνεται πως για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον iSyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με όλα τα εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

Πηγές: AΠΕ- ΜΠΕ, ieidiseis 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα