Πολιτική

Ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης προς Πολάκη: «Εάν δεν σου αρέσει, Παύλο, μπορείς να φύγεις»

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου.

Parallaxi
ένταση-στον-συριζα-κασσελάκης-προς-π-1113627
Parallaxi

Στα όρια της ρήξης φαίνεται πως βρίσκεται η σχέση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, με το τελευταίο θερμό επεισόδιο να συμβαίνει χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή και για τη θέση που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη δυσφορία του για τα υπέρογκα ποσά που δίνει η κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για τη συναινετική στάση που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν δεν σου αρέσει, Παύλο, μπορείς να φύγεις», φέρεται να του απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

«Υπάρχει καπνός, αλλά όχι φωτιά» διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου, διαψεύδοντας τα περί άγριας κόντρας και σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του βουλευτή Χανίων από τη θέση του Συντονιστή των Τομεαρχών.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφτηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα για την αγορά των F-35. Μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Ενημερωθήκαμε σήμερα όσον αφορά στα εξοπλιστικά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα. Αναδείξαμε συγχρόνως το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που έχουν μείνει πίσω. Και συγχρόνως αναδείξαμε ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά. Ευχαριστούμε και πάλι τον Υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και όλους τους Κλαδάρχες για την ενημέρωση και ευχόμαστε καλή θητεία στον καθένα τους».

Δεν είναι όμως το πρώτο θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς η συμμαχία κορυφής που είχαν συγκροτήσει εμφανίζει βαθιές ρωγμές.

Οι σοβαρές ενστάσεις που ήγειρε ο Σφακιανός βουλευτής έναντι του ν/σ για την ισότητα στον γάμο σε συνδυασμό με την επιστροφή του στις εμπρηστικές αναρτήσεις και δηλώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, έχουν προκαλέσει δυσανεξία στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου.

πηγή tvxs.γρ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα