Πολιτική

Γεραπετρίτης: Εντεινόμενη ανησυχία για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή και διάχυση της κρίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή.

Parallaxi
γεραπετρίτης-εντεινόμενη-ανησυχία-γ-981954
Parallaxi

Ο πόλεμος στη Γάζα, οι επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα ελληνοτουρκικά ήταν τα κυριότερα θέματα της συνέντευξης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ριάντ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ως σημείο εκκίνησης για την συζήτηση για την μεταπολεμική εποχή στην ευρύτερη περιοχή.

Σημείωσε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, την παροχή των απαραίτητων εργαλείων, υποδομών και ιατρικής περίθαλψης, αλλά και περιορισμού των εχθροπραξιών στην ευρύτερη περιοχή, και την άμεση απελευθέρωση των ομήρων.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζει να επισκεφτεί τόσο την Ιορδανία όσο και την Αίγυπτο.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γεραπετρίτης, επεσήμανε στην προσπάθεια των δύο πλευρών να μπουν σε μία νέα εποχή. Μια προσπάθεια που επιστεγάστηκε, όπως είπε, και από την υπογραφή της κοινής δήλωσης των Αθηνών στις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζονται όλα όσα χωρίζουν τις δύο πλευρές και τις ιστορικές διαφορές, όπως τις ανέφερε η υπουργός.

“Με την Τουρκία είμαστε γειτονικές χώρες και η γεωγραφία μας ενώνει, επομένως πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ισχυρά ιστορικά βάρη προερχόμενα από το παρελθόν και τώρα προσπαθούμε να εισέλθουμε σε νέα φάση σχέσεων καλής γειτονίας και πιο ειλικρινούς αλληλεπίδρασης” ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα