Πολιτική

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να «βάλει χέρι» στα δημοτικά ραδιόφωνα Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Χάρης Δούκας: Επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω  

Parallaxi
η-κυβέρνηση-σχεδιάζει-να-βάλει-χέρι-1102485
Parallaxi

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν.

Οι δημοτικές αρχές θα διατηρήσουν το δικαίωμα εκπομπής, αλλά η λειτουργία των δημοτικών ραδιοφωνικών επιχειρήσεων θα ανήκει στους περιφερειάρχες οι οποίοι με τη σειρά τους θα την αναθέτουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Στόχος της κυοφορούμενης διάταξης  είναι να χάσουν οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι της χώρας, τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς. Αν κατατεθεί και ψηφιστεί η διάταξη ο  Αθήνα 984 δεν θα ελέγχεται πλέον από τον  Χάρη Δούκα, αλλά από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πρόσωπα στην ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν ενημερωθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και πως ο ιδιώτης θα έχει μόνο την αρμοδιότητα της διαφήμιση

  • Χάρης Δούκας για τα Δημοτικά Ραδιόφωνα: Tο σχέδιο της Κυβέρνησης μας γυρίζει 40 χρόνια πίσω

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέα ένταση στις σχέσεις Δημάρχου Αθηναίων και Κυβέρνησης.

Λίγες μέρες πριν αναλάβει και επίσημα την ηγεσία του Δήμου ο κύριος Δούκας είδε την Κυβέρνηση να εξαιρεί το Δήμο Αθηναίων από το ΔΣ της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ . Τώρα λίγες μόλις ώρες από την ώρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της Κυβερνησης είνα  τα ζημιογόνα ραδιόφωνα να περνάνε στις Περιφέρειες και από εκεί σε ιδιώτες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα  ερωτήθηκε για τις πληροφορίες αυτές και απάντησε πως  θα είναι “σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω”.

«Θα είναι πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση ένα δημοτικό ραδιόφωνο με μεγάλη ιστορία κι από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας να φύγει από τον δήμο και να πάει κάπου αλλού. Θα γυρίσουμε δηλαδή 40 χρόνια πίσω», είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πρέπει να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης, αλλά να γίνεται πράξη. Βεβαίως με διαφάνεια. Πρέπει όμως να έχουμε τα εργαλεία».

πηγή typologies.gr – airetos.gr -skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα