Πολιτική

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές δήλωσε ο Κασσελάκης.

Parallaxi
η-όλγα-γεροβασίλη-ανακοίνωσε-την-υποψ-1124487
Parallaxi

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη, από το βήμα του Συνεδρίου.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας: η αισχροκέρδεια, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε η ίδια, μιλώντας στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός».

«Σύντροφοι δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο», ανέφερε μεταξύ άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι «όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη».

Η ίδια στη συνέχεια τόνισε πως «σήμερα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς».

Μάλιστα, η ίδια δήλωσε πως δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη.

«Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μού αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περρήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός».

Κασσελάκης: Εκλογές 10 Μαρτίου

Εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγηση του προς το συνέδριο, μετά την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη.

«Καλωσορίζω την Όλγα Γεροβασίλη σε έναν όμορφο αγώνα. Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο κόμμα και θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος – ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας – δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω θα προσκάλεσε και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα για να φέρουμε εις πέρας τις αναγκαίες καταστατικές αλλαγές. Να ξέρουν όλοι στο τέλος της ημέρας ότι η αλήθεια θα κερδίσει, και πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου 10 Μαρτίου και υβριδικά για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή».

Δείτε live το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Σχετικά Αρθρα