Η Περιφέρεια Ηπείρου δίνει 37.200 ευρώ για να κλείνει κάποιος… φώτα και παράθυρα

«Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες» - Δικαιολογίες που προκαλούν την κοινή λογική από τον περιφερειάρχη Ηπείρου

Parallaxi
η-περιφέρεια-ηπείρου-δίνει-37-200-ευρώ-για-ν-1217504
Parallaxi

Την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο σάλος μετά την αποκάλυψη ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει μετατρέψει σε «παλατάκι» το γραφείο της με κόστος 86.000 ευρώ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, αποφάσισε να πληρωθεί κάποιος 37.200 ευρώ για να κλείνει για τα επόμενα δύο χρόνια τα παράθυρα, τα air condition και τα φώτα στο κτήριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με το τοπικό site epirusgate.gr, εισηγήθηκε και πέρασε, προχθές Τρίτη (17/9) την έγκριση δαπάνης, ύψους 37.200 ευρώ «για την παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης των ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2024 – Νοέμβριος 2026».

Το καλύτερο είναι ότι κυκλοφόρησε και ηχητικό απόσπασμα από τον διάλογο του Περιφερειάρχη με την περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνα Ζέκα, στην οποία ακούγεται ο Αλέξανδρος Καχριμάνης να λέει ότι «είναι εξωτερικός συνεργάτης αυτός που πρέπει να την κάνει τη δουλειά» και πως «δεν έχουμε το κατάλληλο προσωπικό για να κάνει αυτή τη δουλειά…».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέκος Καχριμάνης είπε τα εξής αδιανόητα:

-Ότι από τα 37.200 ευρώ, τα 7.200 είναι ΦΠΑ

-Ότι από τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ, η ανάθεση έρχεται 15.000 ευρώ το χρόνο και το ημερομίσθιο είναι το κατώτερο συν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Και τέλος το πιο προκλητικό ότι:

-«Το προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Το πρόγραμμα για ανέργους 55-67 κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες. Λείπει τέτοιο άτομο από την περιφέρεια».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα