Η συμφωνία των εταιρειών δημοσκοπήσεων να μην παρουσιάσουν σήμερα Exit polls

Γιατι αυτή την φορά δεν έγιναν exit polls και θα παρουσιαστούν μόνο τα επίσημα αποτελέσματα

Parallaxi
η-συμφωνία-των-εταιρειών-δημοσκοπήσε-1010275
Parallaxi

Οι κάλπες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές έκλεισαν στις 19:00, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον τρεις ώρες ακόμη, λίγο μετά τις 22:00, για να έχουμε μία σαφή εικόνα για τα αποτελέσματα στις περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Και τούτο γιατί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθούν exit polls σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, όταν συνηθιζόταν να έχουμε για τις 2 μεγαλύτερες περιφέρειες (Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας) και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη).

Αυτό που δυσκόλεψε τα πράγματα ήταν πως αυτή τη φορά προηγήθηκαν μόλις κατά λίγους μήνες οι εθνικές εκλογές. Καθώς γενικές και αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι εταιρείες θα έπρεπε να σχεδιάσουν εξ αρχής το δείγμα για κάθε περιφέρεια και δήμο – κάτι που θα είχε αρκετό κόπο, αλλά και υψηλό κόστος. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν έτσι να μην μπουν στη διαδικασία των exit polls και να μεταδώσουν απευθείας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Βέβαια, μία εικόνα πήραμε ήδη για τη Θεσσαλονίκη, από το exit poll της interview για λογαριασμό της Politic με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Στέλιο Αγγελούδη να δείχνει πως περνάνε στον δεύτερο γύρο

Παρακάτω ολόκληρο το exit poll

Από την άλλη, για τον Βόλο, το Ράδιο ΒΕΡΑ έκανε το δικό του exit poll δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στον Αχιλλέα Μπέο!

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το exit poll

Και στην Πάτρα βγήκε exit poll από την DATA RC δίνοντας καθαρή νίκη, από την πρώτη Κυριακή 8/10/2023 σε Κώστα Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων και στο Νεκτάριο Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το exit poll

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα