Κασσελάκης για Attica Bank: «Δώστε απαντήσεις»

Τι γράφει σε ανάρτηση στο Χ.

Parallaxi
κασσελάκης-για-attica-bank-δώστε-απαντήσεις-1124619
Parallaxi

«Γιατί δημιουργείτε ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα; Απαντούν: «Syriza Bank» και «Βαρουφάκης». Γνωστή η καραμέλα της προπαγάνδας», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο X.

«Ο κ. Χατζηδάκης έχει προκληθεί -στοιχειοθετημένα- από προχθές να απαντήσει γιατί προχώρησε εργολαβικά σε 7 εκποιήσεις Συμμετοχών του Δημοσίου τους τελευταίους 6 μήνες. Ενώ δεν αρνείται την απώλεια 1,567 δισ.€ από τις αποφάσεις του μέσα σε έναν χρόνο, σπεύδει – μέσω τρίτων- να επιτεθεί για το θέμα της τράπεζας Αττικής που προσθέτει άλλες τόσες απώλειες χωρίς προοπτική εσόδων του Δημοσίου στο μέλλον από τα κέρδη της τράπεζας. Γράφεται στον Τύπο ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κρατήσει την τράπεζα αλλά να την πουλήσει σε ιδιώτες μετά από απώλεια 800 εκατομμυρίων€ του Δημοσίου, δηλαδή χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων».

«Γιατί, λοιπόν, ο κος Χατζηδάκης δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό για τις πρόσφατες απώλειες 1,567 δισ.€ από την απώλεια συμμετοχής του Δημοσίου από τη ΔΕΗ (16,8%) , τα ΕΛΠΕ (4%) , την Εθνική Τράπεζα (22%), την Aegean (11,5%), την Alpha Bank -0,21% (9%), την Πειραιώς (27%) και το Αεροδρόμιο Αθηνών (30%);

Ας αφήσει την προπαγάνδα και να απαντήσει επιτέλους, αν οι αποφάσεις του είναι προς όφελος του ελληνικού λαού που υπηρετεί ή εξυπηρετούν μια χούφτα ιδιώτες».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα