Πολιτική

Κασσελάκης: Θα κατέβαινα ακόμα και απέναντι στον Τσίπρα – “Μόρφωμα η Νέα Αριστερά”

Όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου

Parallaxi
κασσελάκης-θα-κατέβαινα-ακόμα-και-απέ-1175102
Parallaxi

Πρόθυμος να βρεθεί απέναντι ακόμη και στον Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία ενός σχήματος της κεντρο-αριστεράς δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Αυτό επισήμανε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για την υποθετική περίπτωση που τεθεί θέμα σύμπλευσης των προοδευτικών δυνάμεων και τεθεί θέμα υποψήφιου πρωθυπουργού.

Παρόλα αυτά στο ζήτημα της σύγκλισης των χώρων επέμεινε στον αποκλεισμό της Νέας Αριστεράς, ενώ δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με το πώς αυτό μπορεί να γίνει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ευθέως «ναι» στο δημοσιογραφικό ερώτημα του αν θα κατέβαινε υποψήφιος στο σενάριο που θα υπήρχε θέμα εκλογικής συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και άλλες πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της κεντρο-αριστεράς. Παρόλα αυτά δεν απάντησε στο αν βλέπει αυτή την προοπτική στην συγχώνευση των δύο κόμμάτων (προκειμένου να υπάρξει και το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος) ή στην κοινή κάθοδο με τα κόμματα να διατηρούν την αυτοτέλεια τους. Επισήμανε ότι είναι υπαρκτά και τα δύο σενάρια επιμένοντας στο ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες προσφυγής στην βάση.

Παράλληλα επέμεινε ότι πριν να υπάρξουν γενικευμένες επαφές πρέπει να προηγηθεί μία περίοδος «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης» με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και κοινή κάθοδο σε επιμελητήρια, συνδικάτα και άλλους φορείς.

Ενδεικτικές της …αγωνίας του Στέφανου Κασσελάκη να «είναι μέσα» στις εξελίξεις που αφορούν την κεντραριστερά ήταν οι δύο παραδοχές που έκανε κατά την διάρκεια της συνέντευξης: Σημείωσε πως επηρέασε την εκλογική απόδοση του ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία lifestyle που είχε στην προεκλογική του καμπάνια δηλώνοντας πρόθυμος ακόμη και αν μην …εμφανίζεται σε πρωϊνάδικα. Επίσης αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό «υπερβολή» για τις αναφορές του στον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο είχε αποκαλέσει «εκβιαζόμενο» με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

Τέλος ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Νέας Αριστεράς, μιλώντας για στελέχη που εφάρμοσαν μνημόνια και στην συνέχεια αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστεροί. Επίσης θέλησε να… «αντικαταστήσει» στις συζητήσεις για την κεντροαριστερά το κόμμα της Νέας Αριστεράς με αυτό της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας για τις πρωτοβουλίες του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών.

Πηγή: News24/7 / ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα