Πολιτική

Κασσελάκης: «Το 52% της αποχής είναι απογοητευμένοι, θα είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές»

Όσα είπε σήμερα το απόγευμα σε τηλεοπτική εκπομπή - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
κασσελάκης-το-52-της-αποχής-είναι-απογ-1146000
Parallaxi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι καλεσμένος ζωντανά, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, LiveNews, το απόγευμα της Πέμπτης (11/4/24).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, νωρίτερα, είχε υποδεχθεί τον Νίκο Ευαγγελάτο στο ολοκαίνουριο σπίτι του στο Κολωνάκι…

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να κερδίσουμε. Αν δεν είμαστε στις Ευρωεκλογές θα είμαστε στις βουλευτικές» είπε ο Στέφανος Κεσσελάκης, ξεκινώντας στη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Το 52% της αποχής δεν είναι απολιτίκ είναι απογοητευμένοι»…

Εμείς συναντάμε κύμα από τους ανθρώπους το οποίο δημοσκοπικά φαίνεται με καθυστέρηση. Το κλίμα υπέρ του πρωθυπουργού άρχισε με την εργαλειοποίηση του φράχτη. Δεύτερον χρησιμοποίησε TikTok και κέρδισε τους νέους…

Για τον Αλέξη Τσίπρα

«Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει πρωθυπουργός τι θα κάνει για την Αστυνομία ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: Κάτι δεν πάει καλά στην Αστυνομία. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή. Να ενισχύουμε την Αστυνομία της γειτονιάς. Η ανθρώπινη ζωή είναι η πρώτη μας μέριμνα. Αν χρειαστούν προσλήψεις να γίνουν. Δε μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροπολιτικούς λόγους.

Για τη χρήση όπλων

«Ό,τι είναι το νομικό πλαίσιο να επιτρέπεται» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. Το όπλο πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή. Αν κάποιος άλλος οπλοφορεί, πρέπει να επεμβαίνει ο αστυνομικός με το όπλο του. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Το βασικό είναι στην πρόληψη» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Οι φοιτητές και η Σύγκλητος να διαλύσουν την κατάληψη. Πρέπει να ρωτήσουμε για ποιο λόγο υπάρχει η κατάληψη. Αν ο λόγος είναι ο βανδαλισμός πρέπει να υπάρχει κάποια επέμβαση (από την αστυνομία). Στους βανδαλισμούς δεν είμαι υπέρ, δεν είναι η κουλτούρα μου».

Για το γάμο του

«Ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πολύ δρόμο στη χώρα μας αλλά είμαι περήφανος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

«Μέχρι τώρα ο γάμος μας ήταν στις ΗΠΑ. Δε θα πάμε σε δημαρχείο τώρα. Ο γάμος είναι για την αγάπη. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Αυτά δεν τα επικυρώνει το χαρτί. Αυτό δε σημαίνει ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν ήταν ήδη οικογένεια».

Για τα στελέχη που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο: «Το ένα άτομο που είχε μία πολιτική εκτίμηση (Πολάκης) νομίζω ότι όχι μόνο το αντιμετώπισα αλλά είπα ξεκάθαρα ότι τα γονίδιά μου είναι στην Κρήτη, η λεβεντογέννα Κρήτη πρέπει να είναι λεβεντογέννα και το 2024… Έχω δείξει ξεκάθαρη κομματική γραμμή».

«Τον Αλέξη Τσίπρα τον αγαπάω. Κι αυτός με αγαπάει. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί. Το συνέδριο μίλησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής από ποτέ. Και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε».

Για τα Τέμπη

«Επειδή λέμε για εργαλειοποίηση και μας είχαν πει βδέλλες και ότι υποκινούμε βία, σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον πρωθυπουργό να αλλάζει στάση στο θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας… ο πρωθυπουργός είχε μια αλλαγή 180 μοιρών» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έδειξε ένα απόσπασμα με παλιές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στον ελληνικό λαό» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν σας λέει αν γνώριζε το πρωί του μπαζώματος των Τεμπών, αν το γνώριζε. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε αν θα μπαζωθεί»; αναρωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά οι ρυθμοί είναι τραγικοί. Στις υποκλοπές 6 μήνες δεν ξέρουμε ακόμα… Εμπιστεύομαι αλλά αυτό δεν είναι το βασικό ζήτημα αλλά ότι ένας αρμόδιος υπουργός είχε προειδοποιήσεις γραπτές για αυτό το έγκλημα. Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν είμαστε όλοι πρόβατα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τη φορολογία

«Είμαστε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για τα καύσιμα».

«Οι έμμεσοι φόροι είναι απαράδεκτοι στη χώρα μας». «Αλλάζουμε το φόρο στα μερίσματα ο οποίος πάει στην ατομική κλίμακα. Θα ενισχύσει πάρα πολύ την Ανάπτυξη».

Σε ερώτηση για το πού θα βρει τα λεφτά το κράτος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Από τα μερίσματα θα υπάρχει πλεόνασμα και θα μπορεί να υπάρχει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού στην Ελλάδα».

Δείτε Live:

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε υποδεχθεί τον Νίκο Ευαγγελάτο στο καινούριο του σπίτι, λέγοντάς του, ότι «είμαστε άνθρωποι του κέντρου».

«Έχουμε ένα κυκλοφοριακό θέμα στην Αθήνα. Δεν θα σκεφτόμασταν να ζήσουμε εκτός κέντρο όταν όλη μας η ζωή είναι στο κέντρο. Θέλαμε να μην χρειάζεται μεγάλη ανακαίνιση. Θέλαμε να είμαστε Παγκράτι, Μετς… Εδώ κάναμε λίγες αλλαγές. Θα μετακομίσουμε Ιούλιο. Ο γάμος μας είναι τέλος Αυγούστου. Εύχομαι να γίνουν όλα σύμφωνα με το σχέδιο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα έχουμε μια τραπεζαρία για 10 άτομα, θα έχουμε το μπαρ, θα υπάρχει μια ροή μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας. Ένα καθιστικό που θα είναι παρόμοιο με αυτό που έδειξες στην εκπομπή σου. Έξω θα είναι φυτά. Διακοσμούμε και οι δύο. Είναι καλύτερος από μένα στο ντιζάιν αλλά κι εγώ έχω βελτιωθεί αρκετά».

Φυσικά από τη συνάντησή τους, δεν έλειψε η σκυλίτσα του σπιτιού, η Φάρλι, η οποία γύριζε από τη χαρά της «δεξιόστροφα» όπως παρατήρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα