Κασσελάκης: Ζητά παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για τη διαρροή του πόθεν έσχες του

Τι δηλώνει ο διευθυντής του γραφείου του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης

Parallaxi
κασσελάκης-ζητά-παραίτηση-της-ράνιας-1173204
Parallaxi

Σε νέα φάση περνά, πλέον, ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζητά, μέσω ανακοίνωσης του διευθυντή του, Μανώλη Καπνισάκη, την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου από τη θέση της γραμματέως του κόμματος για διαρροή «προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…» τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κ. Καπνισάκη.

«Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους “επένδυσαν” στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα…».

ΕΦΣΥΝ για Κασσελάκη: Θολό το πόθεν έσχες του – Οι γκρίζες ζώνες και οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης

Για ερωτήματα και γκρίζες ζώνες στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει τα στοιχεία όπως θα κάνει και για τους άλλους υποψήφιους προέδρους του κόμματος.

«Από τις φωτοτυπίες που συλλέξαμε σε σχέση με το 15σελιδο φωτοτυπημένο έγγραφο που κατέθεσε, προκύπτει, όμως, και ένα τρίτο ερώτημα: Η περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του παρατίθεται ή όχι στο έγγραφο προς την Κουμουνδούρου;» συνεχίζει το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ.

Κατά το δημοσίευμα «ακούγεται πως στοιχεία για εκείνον δεν υπάρχουν, μόλονότι στο excel της Θεσσαλονίκης υπήρχε ενημέρωση για την περιουσία του Τάιλερ Μακμπέθ».

Όσον αφορά τους αριθμούς, η ΕΦΣΥΝ υποστηρίζει ότι ο Κασσελάκης ενημερώνει το κόμμα του ότι κατά το οικονομικό έτος 2023, το εισόδημά του στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 1,7 εκατ. δολάρια. «Εδώ το κρίσιμο ερώτημα είναι αν στη δήλωση που κατέθεσε προσδιορίζονται οι πηγές εισοδήματος ή γίνεται απλά παράθεση πινάκων (όπως είχε γίνει στο excel της Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στα ποσά αυτά θα πρέπει να προστεθεί εισόδημα 70.000 δολαρίων από ενοίκια, και τρεις συμμετοχές σε funds που αποτιμούνται σε 330.000, 1,050 και 2,4 εκατ. αντίστοιχα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα