Μητσοτάκης για απουσία Σαμαρά και Καραμανλή: Εγώ το καθήκον μου το έκανα

«Πρέπει να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή; Αυτό θα το κρίνουν … εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει» σημείωσε ο Πρωθυπουργός

Parallaxi
μητσοτάκης-για-απουσία-σαμαρά-και-καρ-1220357
Parallaxi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την επιλογή των δύο πρώην πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, να μην παραστούν στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, δήλωσε ότι ο ίδιος επιτέλεσε το καθήκον του, προσθέτοντας ότι «εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο σε σχετική ερώτηση δήλωσε «εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά. Από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη. Και νομίζω ότι μια μέρα γιορτής και χαράς είναι μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε».

«Πρέπει να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή; Αυτό θα το κρίνουν … εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα το καθήκον μου το έκανα» σημείωσε.

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο σήμερα να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα θα κάνουμε μία ωραία εκδήλωση στη Ρηγίλλης. Αυτή η μέρα ανήκει στους νεοδημοκράτες στους φίλους μας στους παλιούς αγωνιστές στους νέους συναγωνιστές μας οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί μας».

Παράλληλα σχολιάζοντας τη σημερινή εκδήλωση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δύσκολα μπορώ να μιλήσω για τους προκατόχους μου, αλλά εγώ τα χρόνια που ηγούμαι υλοποίησα τις δεσμεύσεις μου για τις οποίες οι πολίτες με εξέλεξαν πρόεδρο της ΝΔ, να ανοίξω το κόμμα στην κοινωνία, να διευρύνω την παράταξη άνοιξα το κόμμα στην κοινωνία διεύρυνα την παράταξη».

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο πολιτικός που προσπαθούσε να προσελκύσει στη ΝΔ στελέχη ανεξαρτήτως κομματικών χρωματισμών. Το ίδιο κάνω και εγώ. Εξελέγην με μία ξεκάθαρη εντολή να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στον Ευρώπη να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και τις αιτίες των παθογενειών που μας έφεραν στην κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα