Πολιτική

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο»

Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρωθυπουργός - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
μητσοτάκης-για-συριζα-μαλώνουν-αν-ο-α-1084024
Parallaxi

Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκλογική νίκη της ΝΔ, με 41% στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», καθώς το «πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε». Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές, επισήμανε.

«Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως «το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο» και πως «ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν μαξιλαροπόλεμο

Αναφορικά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι τσακώνονται «αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο».

Χαρακτηριστικά είπε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο. Παίζουν μαξιλαροπόλεμο. Κρύβουν ωστόσο πως αυτό το μαξιλάρι επινοήθηκε για να κοιμίσει την κοινή γνώμη, το μαξιλάρι ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια πολιτική αναξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα». Κάλεσε επίσης, τα στελέχη της ΝΔ να μην ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι συμβαίνει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «μηδενιστικό λόγο στο ΠΑΣΟΚ, όπου περιμένουν την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ώριμου φρούτου». Τόνισε πως «η πολιτική την οποία μιμούνται, όμως, είναι ένα σάπιο φρούτο. Εμείς δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε την καταπακτή της ιστορίας με αυτές τις προσλαμβάνουσες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί στο 50% Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ στάθηκε στο πρόσφατο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Επισήμανε πως οι προεκλογικές της δεσμεύσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό 50% και αναφέρθηκε στα ζητήματα της φοροδιαφυγής και των ενεργειών για την καταπολέμησή της, που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Χαρακτηριστικά είπε πως «το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών».

Υπογράμμισε ωστόσο πως «δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει».

«Η χώρα μας δεν θα γίνει μπανανία» Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους ελέγχους στην αγορά, τονίζοντας πως «η χώρα μας δεν θα γίνει μπανανία». Ενώ πρόσθεσε πως σύντομα θα έρθει στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών, που θα «ενσωματώνει» τα διδάγματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

Αναφορικά με την αμυντική θωράκιση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε καινούργια Rafale και αναβαθμισμένα F-16. Και πριν από δύο μήνες έγινε η πρώτη καθέλκυση της φρεγάτας Belharra που θα μπει στο Πολεμικό Ναυτικό το 2025».

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα»

Σχετικά με τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ωστόσο θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να διαχωρίσει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό». Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα και ζήτησε να υπάρξουν καταπαύσεις πυρός και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων. «Οριστική λύση σε αυτήν την ταραγμένη ζώνη θα μπορέσει να την δώσει μια μεγάλη πολιτική υπέρβαση, η ίδρυση δύο κρατών με αμοιβαία αναγνώριση».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τη Μαρία Συρεγγέλα ως την επόμενη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Μάλιστα, είπε «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα