Πολιτική

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Ανοίγει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (Δείτε LIVE)

Εφ' όλης της ύλης η συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Parallaxi
μητσοτάκης-στην-ερτ-ανοίγει-τα-χαρτιά-1104744
Parallaxi

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί, συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά.

Στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τη νέα χρονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. O πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του όσον αφορά στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Δείτε live τη συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

Τα F-16 στην Τουρκία και η ΑΟΖ

«Η κυβέρνηση μας έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας. Η σχέση με τις ΗΠΑ έχει γενικό αποτύπωμα, στην οικονομία αλλά και στο γεωπολιτικό αποτύπωμα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αίτημα για την απόκτηση των F-35 και πιστεύω ότι σύντομα θα εγκριθεί από τις αμερικανικές αρχές. Το αίτημα είναι απολύτως ώριμο να εγκριθεί από τις ΗΠΑ», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς δεν θα βάλουμε φρένο στην πώληση αμυντικού υλικού σε άλλη χώρα», είπε αναφερόμενος στην ενδεχόμενη πώληση των μαχητικών αεροδκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Υπογράψαμε σημαντικές συμφωνίες όπως αυτή για τη βίζα που ήταν σημαντική για τους νησιώτες, συνεργαζόμαστε για το μεταναστευτικό», σημείωσε αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πρόσθεσε: «Σταδιακά θα μπορέσουμε να μπούμε στον πυρήνα των διαφορών μας, δηλαδή στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ. Δεν έχω αυταπάτες πως το θέμα της ΑΟΖ θα λυθεί από τη μία στιγμή στην άλλη», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την Τουρκία και με τις διαφορές μας, σημείωσε. Δεν είμαι αφελής, έχω δει πολλές οβιδιακές μεταμορφώσεις της τουρκικής ηγεσίας, αλλά είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να κρατήσουμε ως κεκτημένο την εξομάλυνση των σχέσεών μας, ασχέτως τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Η ακρίβεια και οι τιμές στο βρεφικό γάλα

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε: Από τότε που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού, έχουμε πάρει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Εκταμιεύσαμε πάνω από 700 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουμε τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, έχουμε επιβάλλει πολλά πρόστιμα.

Αναφερόμενος στις τιμές του βρεφικού γάλακτος σημείωσε: Κάνουμε κινήσεις για να μειώσουμε την τιμή στο ράφι. Είναι αδικαιολόγητο για πολυεθνικές εταιρείες να πωλείται ένα προϊόν πολύ πιο ακριβά από άλλες χώρες. Έχω μία υποχρέωση να προστατεύσω τον Έλληνα καταναλωτή.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα