Πολιτική

Μπελέρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με Ν.Δ στις ευρωεκλογές

«Έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι ελληνοαλβανικές σχέσεις», σημείωσε ο Πρωθυπουργός

Parallaxi
μπελέρης-ανοιχτό-το-ενδεχόμενο-να-είν-1007564
Parallaxi

Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές 2024 ολοκληρώνεται και, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (17/03), είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο Φρέντι Μπελέρης, ο εκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας που παραμένει στη φυλακή από τις αλβανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, συγγενικά πρόσωπα του Φρέντι Μπελέρη επιβεβαιώνουν τις επαφές με τη Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών 2024 και, μάλιστα, τονίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα γι’ αυτό. Ημερομηνία-ορόσημο ίσως αποδειχθεί η Τρίτη (19/03), καθώς αναμένεται ακόμα μία δικαστική διαδικασία στην Αλβανία σχετικά με τη διετή ποινή φυλάκισης που έχει επιβληθεί στον Φρέντι Μπελέρη. Από την πλευρά του, ο ίδιος δεν αποκλείει να προσφύγει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Φρέντι Μπελέρη: «Έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι ελληνοαλβανικές σχέσεις»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το εξής: «Έχουμε εκφράσει τις ισχυρότατες επιφυλάξεις μας για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να ορκιστεί αλλά και το αν ήταν μια δίκαιη δίκη. Θα επιμείνουμε, δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση αλλά πρωτόδικη. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Αλβανία το θέμα αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Βέτο από την Ελλάδα για ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε στις 6 Μαρτίου πως μετά την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη από την αλβανική δικαιοσύνη, η ελληνική κυβέρνηση θα σκληρύνει τη στάση της έναντι της Αλβανίας και θα θέσει βέτο για την ένταξή της στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, οΜάκης Βορίδης, μιλώντας στο OPEN, είπε πως στην Αλβανία «υπάρχει σαφώς θέμα κράτους δικαίου». Όπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προανήγγειλε πως η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα στην άσκηση βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται πως ο Φρέντι Μπελέρης κρίθηκε ένοχος από την αλβανική δικαιοσύνη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών. «Ήταν μια δίκη παρωδία», τόνισε σε δήλωσή του ο Φρέντι Μπελέρης και πρόσθεσε: «Με πλαστό ποινικό μητρώο, χωρίς αποδείξεις, χωρίς άλλους μάρτυρες εκτός από έναν που χρηματιζόταν από την αστυνομία, με «διορισμένη» δικαστή, μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί χωρίς επικοινωνία με τον δικηγόρο μου, σήμερα το αλβανικό δικαστήριο με καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης».

Ακόμα, ο Φρέντι Μπελέρης σημείωσε: «Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαρραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς; Αφήνω τους δικαστές στη χλεύη του αλβανικού λαού. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία στο όνομα των συμπολιτών μου. Αργά ή γρήγορα, θα βρω δικαιοσύνη. Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα