Νάντια Γιαννακοπούλου, η μεγάλη έκπληξη του debate στο ΠΑΣΟΚ, δίχασε το διαδίκτυο

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η παρουσία της, που μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε

Parallaxi
νάντια-γιαννακοπούλου-η-μεγάλη-έκπλη-1219454
Parallaxi

Αν κάτι συζητήθηκε περισσότερο από το χθεσινό (24/9) debate των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, ήταν η παρουσία της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ για πολλούς έκλεψε τις εντυπώσεις, έχοντας μια πολύ δυναμική παρουσία και φέρνοντας πολλές φορές σε δύσκολη θέση τον νυν πρόεδρο και συνυποψήφιό της, Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο πολλές φορές έχει εκφραστεί με υπαναικτικό λόγο.

Η ίδια άλλωστε ήταν αυτή που κίνησε τη διαδικασία των εσωκομματικών διεργασιών και εκλογών, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Αυτό όμως που σχολιάστηκε αρνητικά ήταν οι εκφράσεις της, η ειρωνία και το γεγονός ότι γελούσε συχνά, μετά από απαντήσεις συνυποψηφίων της.

Ποια είναι όμως η Νάντια Γιαννακοπούλου και πώς έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ; 

Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1977, είναι δικηγόρος και βουλεύτρια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών από τον Ιούλιο του 2019.

Είναι κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Γιαννακόπουλου, επίσης δικηγόρου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και έχει εργαστεί ως δικηγόρος. Μάλιστα, από το 2008 είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη

Για πρώτη φορά εξελέγη βουλεύτρια Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, επανέλαβε την εκλογή της τον Μάιο του 2012.

Από το 2013 έως το 2014, διατέλεσε γενική γραμματέας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στις εκλογές του 2019, εξελέγη βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών και στις 14 Δεκεμβρίου 2021, ανέλαβε ύστερα από την πρόταση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αναπληρώτρια Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ανανέωσε τη βουλευτική της θητεία.

Θεωρείται πολύ δυναμική, κάνει γκελ στη νεολαία του κινήματος μίλησε  για «τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Από τις γειτονιές των λαϊκών στρωμάτων και των μη προνομιούχων ξεκίνησε το ταξίδι του το ΠΑΣΟΚ φέρνοντας την Αλλαγή στις ζωές όλων. Και από εδώ θα ξεκινήσουμε την πορεία επανεκκίνησης και δυναμικής επιστροφής του», όμως ο πατέρας της είχε στηρίξει παλαιότερα την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου και θεωρείται πως βρίσκεται κοντά τις απόψεις του.

Οι αιχμές για Τέμπη και… ΜΜΕ

Σε αρκετές στιγμές του debate η κ. Γιαννακοπούλου άφησε αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όμως αυτή που έκανε αίσθηση ήταν όταν σχολίασε τη στάση του κ. Ανδρουλάκη για τη διαχείριση του θέματος της τραγωδίας των Τεμπών.

«Το ΠΑΣΟΚ το 2021 ψήφισε το σχετικό άρθρο που ήρθε ως τροπολογία από την κυβέρνηση και αφορούσε την απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου όταν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας. Βάσει αυτού του νόμου δεν ενημερώθηκαν ούτε ο κ. Κουκάκης ούτε ο κ. Ανδρουλάκης για τους λόγους παρακολούθησης και αυτόν τον νόμο τον έβγαλε αντισυνταγματικό το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με ποια κριτήρια το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε εκείνες τις επίμαχες διατάξεις; Και εσείς έχετε μετανιώσει για τη δική σας ψήφο;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και σε άλλες στιγμές πάντως ήταν επικριτική κατά του κ. Ανδρουλάκη.

«Δεν κατάλαβα τι ακριβώς είπε ο κ. Ανδρουλάκης πιο πριν για την ανάγκη να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ.

Να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ απέναντι σε ποιους, τους υποψήφιους προέδρους του; Θεωρείτε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι εδώ πέρα, στελέχη με τεράστια εμπειρία, δεν υπερασπιζόμαστε το ΠΑΣΟΚ; Γιατί εγώ, προσωπικά, δεν αισθάνομαι καθόλου έτσι. Εκτός αν έχετε αυτοανακηρυχθεί από μόνος σας για κάποιον λόγο ότι είστε ο υπερασπιστής του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι με την πορεία μας, με τους αγώνες μας, δεν είμαστε.

Αν είναι έτσι, βγείτε και πείτε το ευθέως ενώπιον όλων των πολιτών που μας βλέπουν αυτή τη στιγμή, γιατί νομίζω ότι δεν πάει άλλο με τα υπονοούμενα, όπως όλο αυτό το χρονικό διάστημα βάζετε».

Στη συνέχεια των ερωτήσεων του debate η Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε πως «δεν είμαι απέναντι σε κανένα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ενάντια στον Ν Ανδρουλάκη. Έχω διαφορετικές θέσεις και συγκεκριμένα ζητήματα. Το DNA του ΠΑΣΟΚ είναι η δυνατότητα διαφορετικής θέσης».

Σε μία άλλη στιγμή άφησε και υπονοούμενα και για τα ΜΜΕ:

«Είμαι εκτός συγκεκριμένων ΜΜΕ, όπως το MEGA, το Βήμα, Τα Νέα. Εγώ δεν έχω πρόβλημανα κατονομάζω τα συμφέροντα», είπε μεταξύ άλλων.

Τι δήλωσε μετά

Αμέσως μετά το τέλος του debate, η κ Γιαννακοπούλου, πάντως, έστειλε μήνυμα ενότητας.

«Βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και τελικά αποδεικνύεται το γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε το διάλογο, γιατί κερδίζουμε από τις διαφορετικές θέσεις, ακόμα και από τις διαφωνίες μας.

Γιατί κερδίζουμε από όλον αυτόν τον πλούτο των διαφορετικών ιδεών. Και ναι, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλουμε.

Εγώ θέλω να καλέσω για μία ακόμα φορά μαζικά όλους τους προοδευτικούς πολίτες που κοιτάζουν προς το ΠΑΣΟΚ, που έχουν απαίτηση από το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες, να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, να σπάσουν τους μηχανισμούς.

Κρίνεται το μέλλον αυτής της παράταξης, αλλά κρίνονται πολλά και για τη χώρα. Άρα ναι, πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας και ναι, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα