Πολιτική

Νέα Αριστερά: Εν αρχή με 3 οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και στόχο την εκλογή 2 ευρωβουλευτών

Σήμερα στις 7μμ στο «Ένεκεν» η ιδρυτική συνέλευση της οργάνωσης «Κέντρου Θεσσαλονίκης».   

Φίλιππος Δεργιαδές
νέα-αριστερά-εν-αρχή-με-3-οργανώσεις-στ-1132933
Φίλιππος Δεργιαδές

Τρεις οργανώσεις βάσεις, στο κέντρο, στα ανατολικά και στα δυτικά της πόλης, άνοιγμα γραφείων εντός του Απριλίου και οριζόντιες δικτυώσεις και δράσεις με τα κοινωνικά κινήματα και συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις, περιλαμβάνει ο οργανωτικός και πολιτικός σχεδιασμός της Νέας Αριστεράς για τη Θεσσαλονίκη, η οποία ενόψει των ευρωεκλογών, στο τέλος του μήνα παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο της, με στόχο την εκλογή 2 ευρωβουλευτών.

Τον σχεδιασμό για την πόλη αλλά και συνολικά του κόμματος για την περίοδο μέχρι τις ευρωεκλογές, παρουσίασαν σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, συνεπικουρούμενος από τα τοπικά στελέχη που μετέχουν στα συντονιστικά όργανα του κόμματος, Κώστα Αμπατζά, Άκη Σακισλόγλου και Βασίλη Εμμανουηλίδη.

Η στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος ήδη έχει ξεκινήσει, δεν θα περιλαμβάνει «επώνυμους», ούτε θα ανακυκλώνει γνωστά πολιτικά πρόσωπα αλλά θα περιλαμβάνει και γνωστές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ θα περιλαμβάνει υποψήφιους από όλες τις περιφέρειες της χώρας και θα είναι μοιρασμένο κατά  50%  σε άνδρες και γυναίκες.

Από αριστερά, Κώστας Αμπατζάς, Άκης Σακισλόγλου, Κωστής Καρπόζηλος και Βασίλης Εμμανουηλίδης.

«Στοχεύουμε κυρίως στα «αχαρτογράφητα νερά» του εκλογικού σώματος αλλά και στους δυσαρεστημένους εκλογείς της κεντροαριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο Κ, Καρπόζηλος, αφήνοντας αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, ακολουθούν μία αντιφατική αλλά και συμβιβαστική πολιτική έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Υποστήριξε ότι η Νέα Αριστερά δεν κινδυνεύει από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, εκτιμώντας πως οι πραγματικές δυνατότητες και η εμβέλεια της δεν αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις και σημείωσε πως κατέρχεται στις ευρωεκλογές με στόχο την εκλογή δύο τουλάχιστον ευρωβουλευτών.

Ανέφερε ότι ο στόχος του κόμματος είναι να επαναφέρει την πολιτική συζήτηση στο προσκήνιο, τονίζοντας ότι δεν επιδιώκει να ανακυκλώσει εσωκομματικές διαμάχες του παρελθόντος. «Η Νέα Αριστερά δεν νοσταλγεί το παρελθόν και δεν διακατέχεται από φοβικές συμπεριφορές όπως στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ» τόνισε και ανέφερε ότι η Νέα Αριστερά επιδιώκει να διαμορφώσει δραστικά την πολιτική ατζέντα, κόντρα στην πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, με προτάσεις όπως η πρόταση μομφής με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ αλλά και την πρόταση νόμου που θα καταθέσει για την «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία», που προβλέπει το σύνταγμα.

Αναφερόμενος στο οργανωτικό μοντέλο της Νέας Αριστεράς, είπε πως ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα με οργανώσεις που θα λειτουργούν με αυτενέργεια και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, που θα είναι ανοιχτό, θα καλύπτει πολιτικά το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς μέχρι και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και δεν θα λειτουργεί ως κόμμα διαμαρτυρίας. «Θέλουμε ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό που θα παίξει ρόλο στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρους αλλά και του πολιτικού χάρτη» είπε και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία συντεταγμένη απάντηση στην πολιτική κυριαρχία της συντηρητικής παράταξης και της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο πρόσφατα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η εξέλιξη και η κατάληξη του επιβεβαίωσε τους λόγους της αποχώρησης των στελεχών και των βουλευτών που σήμερα συγκροτούν τη Νέα Αριστερά. «Αυτό που συνέβη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία βαθιά προσβολή και ταπείνωση για τη συζήτηση στο χώρο της Αριστεράς» σημείωσε και έκανε λόγο για τοξικά φαινόμενα, αλλά και μετάλλαξη του κόμματος που είναι μη αναστρέψιμη. Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διότι έχει θέσει βέτο για να μπλοκάρει την ένταξη της Νέας Αριστεράς στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε κόμμα καταφύγιο και επιδιώκουμε τη διεύρυνση πάνω σε μία πολιτική συμφωνία» τόνισε και σημείωσε ότι η Νέα Αριστερά θα επιδιώξει να γειωθεί με τα κοινωνικά κινήματα και να αποκτήσει οριζόντια δικτύωση με δράσεις και παρεμβάσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης και των συνδικάτων.

Όπως είπε η οργανωτική συγκρότηση του κόμματος θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το καταστατικό και ιδρυτικό συνέδριο που θα εκλέξει όργανα και πρόεδρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κωστής Καρπόζηλος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 7μμ στον πολυχώρο «Ένεκεν», προκειμένου να συγκροτηθεί η τοπική οργάνωση «Κέντρου Θεσσαλονίκης».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα