Πολιτική

Ο Βίτσας θέλει επειγόντως συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και «με τους Εσκιμώους»

«Να γίνει συνέδριο γρήγορα είτε είναι ο Κασσελάκης στη Νέα Υόρκη είτε όχι» - Τι είπε για την πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Parallaxi
ο-βίτσας-θέλει-επειγόντως-συνέδριο-στ-1070817
Parallaxi

Υπέρ της γρήγορης διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τάχθηκε την Τρίτη (17/10) ο Δημήτρης Βίτσας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «να γίνει συνέδριο γρήγορα είτε είναι ο Κασσελάκης στη Νέα Υόρκη είτε με τους εσκιμώους».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε: «Το κόμμα το δικό μου πρέπει να κάνει δύο βήματα: Το πρώτο να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία είτε είναι ο κ. Κασσελάκης στη Νέα Υόρκη είτε είναι με τους εσκιμώους».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι να αρχίσει ένας προσυνεδριακός διάλογος γρήγορα, ώστε να γίνει ένα συνέδριο γρήγορα. Αυτά τα πράγματα “θέλουμε χρόνο κ.λπ.” πολιτικά είναι βλακείες, γιατί γίνεται Πολιτική Γραμματεία με τον πρόεδρο του κόμματος στη Νέα Υόρκη και δεν γίνεται συνέδριο μέσα σε δύο μήνες».

«Δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ευρύτερης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε: «Έτσι όπως λέγεται, εμένα μου θυμίζει ότι λέγεται για να αποτραπεί. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για κάτι τέτοιο και μάλιστα να φτιαχτεί ένα ενιαίο μετωπικό σχήμα».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Για ένα τέτοιο σενάριο ρόλο παίζουν οι συσχετισμοί, οι άνθρωποι, η κατάσταση η οποία μας περιβάλλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να ξεκινήσει διαδικασίες συνεδρίου. Είναι λάθος αυτό που λένε μερικοί να κάνουμε συνέδριο για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, να τα ξεκαθαρίσουμε κοινωνικά. Δεν ενδιαφέρει κανέναν».

Κατόπιν, για τις συζητήσεις που αφορούν στον προοδευτικό χώρο, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως δεν αναφέρονται μόνο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «αλλά και στο ΚΚΕ, στο ΜέΡΑ25, στην Πλεύση Ελευθερίας, δηλαδή και άλλα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν θα γίνουν ένα κόμμα» και πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται να γίνει τέτοιο πράγμα».

«Αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι ότι καταλήγουμε σε ορισμένα πράγματα τα οποία είναι κοινός λόγος και κοινή δράση για όλα αυτά τα κόμματα που είπαμε. […] Μπορούν να έχουν κοινές αναφορές και να συμπίπτουν οι απόψεις τους σε θέματα όπως η ανεργία, το δημογραφικό και μια σειρά άλλα πράγματα που μπαίνουν στο πρόγραμμα και στον πολιτικό λόγο μαζί, δηλαδή από όλα τα κόμματα. Σε άλλα δεν θα συμφωνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας.

πηγη ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα