Πολιτική

Οι ευχές του πολιτικού κόσμου για τα Θεοφάνια

Τα μηνύματα που στέλνουν οι: Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σακελλαροπούλου, Στ. Κασσελάκης, Ν. Ανδρουλάκης και Δ. Κουτσούμπας.

Parallaxi
οι-ευχές-του-πολιτικού-κόσμου-για-τα-θε-1103196
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, που παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων στα Χανιά θέλησε να στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου» τονίζοντας πως «καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους. Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.

Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας. Επίσης, θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Για αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε.

Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι σήμερα εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου

«“Φώτα, ολόφωτα” σήμερα και ο εορτασμός της βάφτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου, την έξοδο στο φως της αλήθειας και της αλληλεγγύης», δήλωσε από το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, τέτοια γιορτινή μέρα, κοντά στους νησιώτες μας, σε μια ιστορική πόλη της Κρήτης, το Ρέθυμνο, κοιτίδα και σταυροδρόμι των σπουδαιότερων πολιτισμών της Μεσογείου. Από το ενετικό λιμάνι του εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση!»

Κασσελάκης από το Φανάρι: Μέσω της πίστης να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας και κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα

Στο Φανάρι βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Μετά την τελετή ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που με προσκάλεσε, να είμαι εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του.

Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα.

Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε».

Ανδρουλάκης από το Φανάρι: Ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη σε όλους του Έλληνες

Ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη ευχήθηκε σε όλους τους ‘Ελληνες, και ειδικά στους πιο αδύναμους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μετά τον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Στη δήλωσή του ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή μου, που βρίσκομαι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Εύχομαι στην αρχή αυτής της νέας χρονιάς να υπάρχει ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους του Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους.

Εύχομαι σταθερότητα και ειρήνη στην ανθρωπότητα και να τερματιστούν επιτέλους οι δυο συγκρούσεις, που εξελίσσονται στην ευρύτερη γειτονιά μας σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

Κουτσούμπας: Ακόμα πιο δυνατή συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να φωτιστούν οι ανάγκες του λαού

«Χρόνια πολλά σε όλους και όλες. Προχωράμε μπροστά, με τον λαό μας ενωμένο σε ακόμα πιο δυνατή συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να διαλυθούν τα πυκνά σκοτάδια και να φωτιστούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

*Με πληροφορίες από in.gr, ΑΠΕ, skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα