Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Διήρκεσε πάνω από 1 ώρα

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Parallaxi
ολοκληρώθηκε-η-συνάντηση-μητσοτάκη-1031905
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγινε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στον αέρα του OPEN, το κλίμα πριν από τη συνάντηση ήταν πολύ θερμό, και επειδή το τετ α τετ κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Όλαφ Σολτς δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα