Πολιτική

Όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, άφησε το παρκέ και ανέλαβε υφυπουργός Αθλητισμού

Από το 2004 έως και το 2015, ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ.

Parallaxi
όταν-ο-γιάννης-ιωαννίδης-άφησε-το-παρκ-1065677
Parallaxi

Σε ηλικία 78 ετών, «έφυγε» την Τετάρτη (04/10) ο Γιάννης Ιωαννίδης έπειτα από προβλήματα υγείας, έχοντας διανύσει μια σημαντική πορεία τόσο στα παρκέ όσο και στην πολιτική.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Ιωαννίδης – μετά την προπονητική του καριέρα σε Άρη, Γ.Σ. Λάρισας, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Εθνική Ομάδα – ασχολήθηκε και με τον χώρο της πολιτικής, κατέχοντας δύο φορές το αξίωμα του υφυπουργού Αθλητισμού ως βουλευτής της Ν.Δ.

Από τις εκλογές του 2004 μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Γιάννης Ιωαννίδης κατείχε θέση βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Ν.Δ. και, μετά τις εκλογές του 2007, διορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, θέση που κράτησε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2009. Μετά την επανεκλογή του το 2009, άσκησε τα καθήκοντα του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Ν.Δ. Στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού έως τον Ιούνιο του 2013.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης διετέλεσε, μεταξύ άλλων, και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Υποεπιτροπής για την Παρακολούθηση Θεμάτων Αθλητισμού, της Διαρκούς Επιτροπής Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Εγγυήσεων Διαφάνειας στον Αθλητισμό, καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Επισημαίνεται ότι στον Γιάννη Ιωαννίδη έχουν απονεμηθεί πολλές διακρίσεις, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, από νομικά και φυσικά πρόσωπα και πλήθος άλλους φορείς. Ανάμεσα στις διακρίσεις του, προεξέχουσα θέση κατέχει η βράβευση του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών που φέρει τον τίτλο HOMO HELLENICUS. Ο τιμητικός αυτός τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που υπηρέτησαν με το έργο και τη ζωή τους τις αξίες του Ελληνισμού, καθώς και σε υψηλά πολιτικά πρόσωπα και αρχηγούς κρατών, όπως στον Τάσο Παπαδόπουλο, στον Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Νικολά Σαρκοζί.

πηγή ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα