Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε τη δειλή ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

"Μια επίθεση που δεν έχει καμία θέση στην Ελλάδα του 2024" - Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Parallaxi
πασοκ-κιναλ-καταδικάζουμε-τη-δειλή-ο-1131482
Parallaxi

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει μέσα από ανακοίνωση του, την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, 2 queer άτομα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα τη δειλή ομοτρανσφοβική επίθεση που δέχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2 πολίτες απο έναν όχλο νεαρών με εγκληματικές διαθέσεις.

Τα κίνητρα της ομάδας ταυτίζονται με όσα ακούμε καθημερινά για την αύξηση της βίας στις νεότερες ηλικιακές ομάδες και το πιο ανησυχητικό είναι ότι ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί βρίσκονται ανήλικοι.

Όταν δύο πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην πλατεία Αριστοτέλους και κινδυνεύουν από εγκληματικές ομάδες νεαρών, θα πρέπει να προβληματίζει βαθιά την Πολιτεία, τους Φορείς και την ίδια την κοινωνία μας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα δύο θύματα μιας επίθεσης που δεν έχει καμία θέση στην Ελλάδα του 2024, ενώ αναδεικνύει και τις παθογένειες που γεννά ο κακοποιητικός λόγος που ακουγόταν καθημερινά στον δημόσιο διάλογο, με αφορμή την ισότητα στον γάμο.

Αναμένουμε άμεσα τη διαλεύκανση της υπόθεσης και ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλάβει σοβαρή δράση για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας που δηλητηριάζει ακόμη και τα σχολεία της χώρας και να μην μένει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα