Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Πότε θα μάθουμε τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης

Περισσότεροι από 160.000 ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα έως τις 16:00, στη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών.

Parallaxi
πασοκ-πότε-θα-μάθουμε-τον-νικητή-της-εκ-1224603
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Μειωμένη η συμμετοχή σε σχέση με τον α’ γύρο, δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία για τη δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ΕΔΕΚΑΠ, έως τις 16:00 ψήφισαν περισσότεροι από 160.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή από την πρώτη Κυριακή, είναι μειωμένη κατά 24,37%.

Πότε θα μάθουμε τον νικητή

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μια πρώτη σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα θα έχει σχηματιστεί περί τις 20:00, όταν και το ποσοστό ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων θα φτάνει περίπου στο 60%.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος

Ο μέχρι πρότινος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, διεκδικούν σήμερα, την ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στις 10:30 και στις δηλώσεις του ζήτησε τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο και προσπάθεια. Και θέλω να ευχαριστήσω γι’αυτό τους χιλιάδες ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας για την μεγάλη, προοδευτική δημοκρατική παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού, για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο κ.Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, ο Χάρης Δούκας έφτασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αθηνών για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Βγαίνοντας υπογράμμισε στους δημοσιογράφους πως «σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία, να αλλάξουμε πορεία αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα, σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή»

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου στην εφορευτική επιτροπή, ενώ σημειώνεται πως χωρίς αντίτιμο, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο, εξελίσσεται ο β’ γύρος των εκλογών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα